Jaaroverzicht: november

Regio - De Ganzenmarkt, de verjaardag van mevrouw Roseboom en het prachtig gerenoveerde dorpshuis van Zwinderen waren in november enkele hoogtepunten.

November

Mischa de Gier is een jaar centrummanager in Coevorden. Hij noemt 2019 ’het jaar van de ingrepen.’

De gemeenteraad is een aantal burgercommissieleden rijker. Zij kunnen de huidige fracties ondersteunen in hun werkzaamheden, maar ook aanschuiven tijdens de raadscommissievergaderingen.

Uitvaartvereniging Zuidoost-Drenthe bestaat 125 jaar. In de 19e eeuw werd de toenmalige vereniging De Laatste Eer Nieuw-Amsterdam opgericht vanuit het naoberschap.

Mevrouw Hermina Hendrika (Mina) Roseboom-Huinink uit Coevorden bereikte de respectabele leeftijd van 107 jaar. Zij is daarmee de oudste inwoner van Drenthe.

De 16-jarige Michèlle Rozema is de nieuwe Miss Ganzenhoedster. Vince Schutrups (7) werd gekozen tot Mini-Mister Ganzenhoeder. Mini-Miss werd Nathalie Koel (8). Zij brachten de dag erna een bezoek aan de Ganzenmarktbaby Nova Pilage.

Gezondheidscentrum De Veltstroom werd officieel geopend en er was een open huis.

Het dorpshuis in Zwinderen onderging een totale renovatie. Het resultaat mag er zijn.

'Gees in wintersfeer' werd enorm goed bezocht. Delen en schuren waren weer mooi aangekleed en woningen en straten waren sfeervol verlicht.

Archeologen onderzochten de grond langs de N34 tussen Coevorden-Noord en Emmen. Bij Dalen vonden zij sporen uit de ijzertijd.

Basisschool De Zwarm in Geesbrug kreeg het Drents Verkeersveiligheidslabel.

De leerlingen van basisschool De Piramide in Erm lieten zich het ontbijt bij de burgemeester goed smaken. Zij waren uitgenodigd in het kader van het Nationaal Schoolontbijt.

Burgemeester Bert Bouwmeester reikte cheques uit op de initiatievenmarkt in Wielens in Noord-Sleen vlot uit. Alle wensen vanuit stad en dorpen konden wensen worden ingewilligd.