Jaaroverzicht: oktober

Regio - Het echtpaar Zwiggelaar uit Coevorden was deze maand 75 jaar getrouwd. Niet alleen dit bezoek was bijzonder voor de burgemeester, maar ook het feit dat hij zijn ouders mocht feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Oktober

De gemeente Coevorden en projectontwikkelaar Jeroen Hoekstra gaan in gesprek over het terrein waar de resten van de Bentheimer Poort zijn gevonden. Op het terrein komen twee appartementengebouwen met de naam ‘De Poort van Coevorden’.

Herman Benes is veertig jaar actief in het onderwijs. Hij heeft drie scholen onder zijn hoede: de Willibrordusschool en Panta Rheischool in Coevorden en de St. Theresiaschool in Steenwijksmoer.

Na jaren van voorbereiding was het zo ver: de schop ging de grond in voor de herinrichting van het stationsgebied in Coevorden.

De heer Hendrik Zwiggelaar (96) en mevrouw Lena Zwiggelaar-Lichtendonk (96) waren 75 jaar getrouwd. Zij kregen bezoek van burgemeester Bert Bouwmeester én Mas Boom, de Kamerheer van Drenthe, kwam namens de koning en koningin het echtpaar feliciteren.

Wethouder Jan Zwiers werd agressief benaderd door een inwoner van Steenwijksmoer. Met een blauw oog, een kapotte bril en gescheurde broek verliet Zwiers de woonwagenlocatie in het dorp.

Chögyal Trizin van Akka's Ganzenparadijs in Dalen won een award tijdens House of Animals in Amsterdam. Hij kreeg de prijs voor zijn inzet voor dieren, onder meer in Rotterdam.

Ieder bezoek van burgemeester Bert Bouwmeester aan een echtpaar dat zestig jaar getrouwd is, is bijzonder. Maar een bezoek in oktober was extra bijzonder: de burgemeester ging op bezoek bij zijn ouders om hen namens de gemeente te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Dorpshuis De Spil in Zweeloo kreeg een nieuw dak.

Marjolein Kleine droeg het gastvrouwschap van het Festival der Zoete Verleidingen over aan Ina en Jan Zwiers van de Sleenerhoeve aan de Brink in Sleen. Daarmee blijft het festival in Sleen.

De bestuursleden van Historische Vereniging Zweeloo hebben een klus te klaren: zij hebben zich op het archief van Zweeloo gestort om dat volledig ‘door te ploegen’. Wekelijks zijn zij daarvoor een dagdeel in het gemeentehuis.

Na ruim zestig jaar stapte Willem Wiegers uit het voetbal. De 75-jarige inwoner van Schoonoord nam bij vv Sleen afscheid van zijn bestuurlijke werkzaamheden.

Bianca Schipper en haar merrie Fenna kwamen aan bij De Gelpenhoeve in Aalden na een sponsorrit van 200 kilometer vanuit Culemborg. Zij deed dit om geld bijeen te brengen voor een rolstoel voor haar vriendin Nienke Leenman van De Gelpenhoeve. De opbrengst was 4.162,60 euro.