Jaaroverzicht: augustus

Regio - Voor de laatste keer werd de HandelsMISSie Coevorden gehouden. Na tien jaar een mooi evenement te hebben neergezet, besloot de organisatie daartoe.

Augustus

De gemeente verleende een omgevingsvergunning voor de renovatie en het herontwikkelen van het pand aan het Kasteel 4. In het voormalige postkantoor van projectontwikkelaar Peter van Dijk komen vijf appartementen.

De ouders van de vermoorde Ralf Meinema loofden een beloning van 50.000 euro uit voor de tip die leidt naar de daders van de moord. Ralf Meinema (31) werd in maart 2017 dood aangetroffen in de kofferbak van zijn zwarte Mercedes, die half in het water van het Stieltjeskanaal nabij Coevorden hing.

Anna Westerling werd donderdagavond uitgeroepen tot de Coevorder HandelsMISS van 2018.

Andere grote evenementen in Coevorden waren de Horecadagen en de Garnizoensdagen, die ervoor zorgden dat veel mensen op de been waren.

Niet de droogte, maar engerlingen schoppen de voorbereidingen van voetbalvereniging Dalen op het komend danig in de war. De velden op sportpark ’t Grootveld waren door de larven dusdanig aangetast, dat moest worden uitgeweken naar het terrein van de ijsbaan.

Het Festival der Zoete Verleidingen in Sleen beleefde warme dagen rond de boerderij aan de Bommertsweg.

Het beklimmen van hunebed D27 bij het Hunebedcentrum in Borger is uit den boze. Burgemeester Bert Bouwmeester reageerde op Twitter: 'Wat mij betreft mooi die aandacht voor het hunebed, maar ouders die hun kind daar op willen laten klimmen kunnen terecht bij de drie hunebedden in de gemeente Coevorden, mits deze monumenten met respect en zorgvuldig worden behandeld.'