Jaaroverzicht: mei

Regio - Een Chinese delegatie kwam op bezoek en het vernieuwde fietspad tussen Dalerpeel en Oosterhesselen werd geopend.

Mei

Harm Spang uit Coevorden is nog niet zo lang actief in de muziek en zijn carrière verloopt voorspoedig.

De Chinese delegatie, die Coevorden bezocht, werd getrakteerd op een voorproefje van de Garnizoensdagen.

Naar aanleiding van het bezoek van de Chinese delegatie zijn allerlei plannen ontstaan die vorm krijgen in het voormalige ING-pand gebouw aan de Friesestraat/Stationsplein. Er staat nogal wat op het programma, waarbij Theater Hofpoort met Hofpoort Incluis een prominente rol speelt.

Het nieuwe fietspad tussen Dalerpeel en Steenwijksmoer werd aan de zijde van Dalerpeel heropend door wethouder Jeroen Huizing. Het pad heeft nieuwe verlichting en is gedeeltelijk voorzien van nieuwe betonplaten.

ONS-Dalen heeft een bijdrage van maar liefst 10.000 euro geleverd, bestemd voor het activiteitenprogramma van Zuidenveld in Dalen.

De lentefair LEEF! in Zweeloo was weer een succes. De opbrengst van het jaarlijkse evenement is bestemd voor het zwembad.

Woonwijkcentrum De Korenhof in Aalden bestond 25 jaar. Dat werd gevierd met onder andere een reünie van (oud-)medewerkers.

De RopaRun kwam door onder andere Sleen, Dalen en Coevorden. Het goede doel van de RopaRun is geld bijeenbrengen voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten.