Parcours Udikloop is geheel vernieuwd

Klijndijk - In Klijndijk wordt op zaterdag 19 januari de 28e editie van de Udikloop gehouden. De organisatie, stichting Udik, heeft het parcours van de 10 kilometer geheel vernieuwd. Daarnaast staat er voor het eerst een 4 mijl run op het programma.

Beide parcoursen gaan dwars door het Valtherbos en zijn grotendeels onverhard. De start en finish zijn bij het dorphuis Oes Hokkie in Klijndijk. Het nieuwe parcours van 10 kilometer is een echte bosloop en leidt langs vier hunebedden in het Valtherbos. Ook het parcours van de 4 mijl is grotendeels onverhard en valt gedeeltelijk samen met de 10 kilometer. Beide afstanden starten om 14.00 uur.

Jeugdloop

Om 13.00 uur start de jeugdloop van 1 mijl vanaf Oes Hokkie. Kinderen tot 13 jaar mogen gratis deelnemen aan deze run. Hun route gaat door het Zietakkerbos. Ook aan de allerkleinsten is gedacht; om 13.30 uur mogen zij samen met hun ouders of begeleider de puppyrun rennen. Over een afstand van ¼ mijl worden zij aangemoedigd door alle belangstellenden op het veld bij Oes Hokkie.

Ook nieuw is de aanwezigheid van canicrossers. Bij deze unieke sport wordt er hardgelopen met een hond. De start is om 14.15 uur en de canicrossers volgen dezelfde 10 kilometer route.

Alle deelnemers ontvangen een medaille. Voor de winnaars van de 10 kilometer en de 4 mijl zijn er in verschillende categorieën geldprijzen te winnen. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl en op dag zelf in Oes Hokkie.