Jaaroverzicht: april

Regio - De gemeente staat er financieel een heel stuk rooskleuriger voor dan een aantal jaren het geval was.

April

De politieke partijen ondertekenden het raadsakkoord. In het raadsakkoord staan de onderwerpen waarmee de raad aan de slag gaat: duurzaamheid, zeggenschap, betrokkenheid en een bloeiend verenigingsleven.

Met het doorknippen van het lint, openden erelid Johannes van der Scheer en jongste lid Lola Streuer met vriendinnetje Carice Hemmes zaterdag officieel het vernieuwde clubhuis van hockeyclub MHCC. De club vierde het 65-jarig bestaan.

‘Bij de start van de vorige collegeperiode in 2014 was de vraag waar we konden bezuinigen. Nu kunnen we de vraag stellen waar we kunnen investeren.’ Daarmee gaf het college de huidige situatie van de gemeente Coevorden aan.

Gemeenteraadslid Henk Bouwers stapte uit de fractie van Gemeentebelangen en richtte een nieuwe partij op.

De mooiste paasbult stond net als tweemaal eerder aan de Valsteeg/Iemakkerssteeg in Dalen en is gebouwd door Carbidteam De Mars. Nu voor de derde keer de eerste prijs werd behaald, mocht het team de wisselbeker houden.

De rechtbank in Assen veroordeelde twee mannen die verantwoordelijk zijn voor de overval op Koert Elders in Gees tot twaalf jaar cel.

Inwoners van Wachtum konden in de zomermaanden werkzaamheden aan het riool en de inrichting van de wegen verwachten. Inwoners, ondernemers en andere belangstellenden kregen informatie over de werkzaamheden.

De rotonde bij Oosterhesselen is heel bijzonder geworden. Replica's van de kerk en toren nemen een prominente plek in, er is een wandelpad richting kerk aangelegd en er is een insectenhotel geplaatst.

Burgemeester Bert Bouwmeester uit Erm, Ton Trompert uit Coevorden (oud-huisarts in Sleen) en restauranteigenaar Erwin Wielens uit Noord-Sleen streden om de titel 'Maestro van Sleen'. Bouwmeester won de strijd nipt.

Willemien Dijkstra uit Sleen heeft maandagavond de Drentse Talentprijs Cultuur gewonnen. De gemeente Coevorden beloonde haar met een taart en theaterbonnen om de trots uit te drukken.

In 2017 is Benneveld overgestapt op ecologisch bermbeheer. Inwoners van Benneveld gingen ook in 2018 aan de slag.

KSC nam een voorschot op een snelle terugkeer naar de 4e klasse. De ploeg van Johan Hollen won in Schoonoord met ruime cijfers (4-1) van Gasselternijveen.