Jaaroverzicht: maart

Regio - In maart werden Coevorden en de regio opgeschrikt door een schietpartij met dodelijke afloop. In de gemeente vonden verkiezingen plaats.

Maart

Na ruim twintig jaar zette de B’Eaters Band er een punt achter. De band nam afscheid in Theater Hofpoort afscheid met het concert 'Back in Town'.

De gemeente Coevorden steekt de komende jaren extra geld in het opknappen van wegen, fietspaden en voetpaden. Vanaf april wordt het achterstallig onderhoud flink aangepakt.

Een voorbijganger trof een lichaam aan bij de Haandrik in Holtheme, tussen Gramsbergen en Coevorden. De verdachte wilde zich bij de politie melden. Toen het politiebureau gesloten bleek te zijn, schoot de man op de deur van het bureau.

Anna van Es van de Markeschool in Wachtum is woensdag uitgeroepen tot voorleeskampioen van de gemeente Coevorden. De kampioenen van twaalf basisscholen kwamen bijeen in Theater Hofpoort.

De gemeenteraadsverkiezingen vonden plaats, waarbij BBC 2014 de grote winnaar was. Het aantal stemmen per partij: BBC, 5447; VVD, 2459; CDA, 2333; PvdA, 2321; PAC, 1400; D66, 640; GB, 1102.

Locoburgemeester Joop Brink bezocht de honderdjarige mevrouw Gesina Hensbroek-de Jager uit Coevorden.

Het Openbaar Ministerie eiste gevangenisstraffen van 13 tot 15 jaar tegen de drie mannen die worden verdacht van de gewelddadige woningoverval in Gees. Hierbij kwam de 69-jarige Koert Elders om het leven.

De gemeente reikte een taart uit aan Johan Scholten en Marthijs Wegdam uit Dalen een taart vanwege het feit, dat zij het pand, waar eerder De Roezemoes, was gevestigd, hebben gekocht. Inmiddels zijn er Stichting Aold Daol’n, de bibliotheek en twee bedrijfjes gevestigd en kreeg een kwart van het gebouw een woonbestemming.

Inwoners van Meppen waren het zat: de Mepperstraat heeft steeds meer te lijden van het vele zware vrachtverkeer.

Na maar liefst 32 jaar nam Geert Roeles uit Sleen afscheid van de politiek. Hij kreeg de gouden erepenning van de gemeente.