Jaaroverzicht: februari

Regio - Ook in februari vonden weer allerlei gebeurtenissen plaats, die het vermelden waard zijn.

Februari

De politie tast nog steeds in het duister in de zaak van de kofferbakmoord. In het Stieltjeskanaal werd 31 maart 2017 in de kofferbak van een Mercedes het levenloze lichaam aangetroffen van de 31-jarige Ralf Meinema. Na veel publiciteit kwamen zo'n tachtig tips binnen. De politie hield een 39-jarige man uit Emmen aan op verdenking van betrokkenheid.

De rechtbank verklaarde de zaak over het schadelijke chroom-6 niet ontvankelijk. De rechter vond, dat de kwestie bij de bestuursrechter had moeten worden aangekaart.

De eerste Relus ter Beeklezing, die in Theater Hofpoort in Coevorden plaatsvond, is met interessante lezingen en uitspraken een succes geworden.

De Stidalschool in Dalerveen nam afscheid van meester Peter Drent. De kinderen en de collega's zorgden voor een mooi afscheid.

Een grote uitslaande brand legde een rietgedekte boerderij aan het Westereind in Wachtum in de as.

De eerste woning in het nieuwbouwplan Molenakkers II werd opgeleverd.

Mevrouw Maria Karmelk uit Oosterhesselen bereikte de respectabele leeftijd van 102 jaar.

In Theater De Deel in Sleen vonden de sportverkiezingen plaats. De winnaars zijn Marcha Lich (talent), Jo Assen en Jan Stroeve (sportvrijwilliger), karateteam Kokoro uit Coevorden (sportploeg) en Marthijs Wegdam (categorie sportman/-vrouw).