Jaaroverzicht: januari

Regio - Deze en komende dagen staat op deze site per maand het jaaroverzicht in vogelvlucht. Natuurlijk gebeurde er veel meer: de dorpsbudgetten werden nuttig besteed, inwoners waren actief op vele fronten, Er waren tal van ontwikkelingen op de bedrijventerreinen en in het centrum van Coevorden en de dorpen.

Januari

De drukste nieuwjaarsreceptie in Coevorden, zo noemt organisator serviceclub Ronde Tafel Coevorden de Ganzenduik in de Klinkenvlierseplas. Honderden fanatiekelingen doken het water in om het nieuwe jaar in te luiden.

Tjitze Titus Tjepkema is maandagochtend benoemd tot pastoor van de nieuwe Immanuelparochie.

Germanicus heeft zondagmiddag de Volksbankcup in de Vechtetalhalle in Emlichheim op haar naam geschreven.

De 4-jarige Isabeau en 2-jarige Senn hebben er sinds nieuwjaarsdag een zusje bij. Die dag is om 23:28 uur Fayèn Lieke Slingerland geboren, de allereerste Coevordenaar van het nieuwe jaar.

Het dorpshuis in Zwinderen wordt op allerlei fronten aangepast dankzij forse bijdragen uit allerlei fondsen. ‘Er moest iets gebeuren aan het dorpshuis’, aldus voorzitter Karin Zwaan van Stichting Ons Dorpshuis Zwinderen.

Aly Ruinemans uit Dalen werd in het zonnetje gezet. Zij zet zich al veertig jaar in voor de jaarlijkse toneeluitvoering van buurtvereniging De Mars in Dalen.

Na ruim 46 jaar in het onderwijs nam Eise Boersma uit Benneveld afscheid. Hij was onder andere werkzaam op basisschool De Schutse in Aalden.