Ondanks regen was het druk op de Dag van de Binnenstad

Coevorden - Ondanks de aanhoudende regen was het vanmiddag druk in het centrum tijdens de Dag van de Binnenstad. Tijdens deze koopzondag waren er vele activiteiten, waaronder het Charles Dickensfestival.

De winkels gingen om 13.00 uur open en meteen bevolkten Dickensfiguren het centrum dankzij de vrijwilligers van de Halloweengroep uit de Ballast, de Coevorder Handelsvereniging en TipPo en Jolpo Entertainment. De officiële start van de Dag van de Binnenstad, georganiseerd door diverse partijen waaronder ook de gemeente en Theater Hofpoort, vond plaats met een kanonschot op de Weeshuisweide door Exercitiepeleton Bourtage en de Schutterij van Koeverden. Aansluitend interviewde Esther van der Voort wethouder Jan Zwiers, voorzitter Klaas Lamberink van het Centrummanagement, museumdirecteur Stefanie Ottens, gemeentelijk projectleider Ina Dobben en Aaltje Leusink van De Kaasbank. Zij gaven een terugblik op 2018 en keken vooruit naar 2019.

Dit interview werd afgesloten met een optreden van René Karst, die ook een echt Coevorder lied zong. Even later werd de maquette van het historische centrum onthuld, die door Jan Abbing uit Dalen is gerestaureerd. De aanzet voor deze maquette werd gegeven door wijlen Herman Brand. Zijn zuster, mevrouw Willemien van Snippenburg-Brand was hierbij aanwezig. De maquette stond jarenlang in de opslag, nu krijgt de maquette een plek in het gemeentehuis.

De kinderen konden terecht in de speciale kindertent voor allerlei activiteiten en een meet & greet met Kabouter Plop.

De stadsomroeper kondigde de sing-a-long met Karin & Monique aan, waarna er achtereenvolgens korte optredens waren van Dilana & Jeff Zwart, Spang!, René Karst en Scrum met tot slot een finale met alle artiesten en Dickensfiguren.