‘X-Mosh’ hult Metal Front Coevorden in kerstsferen

Coevorden - Metal Front Coevorden presenteert zaterdag 22 december de dertiende editie van ‘A Very Heavy X-Mosh’. Het festival belooft dit jaar extra zwaar te worden met optredens van MagnaCult, Graceless, Suffering Quota en het uit Duitsland afkomstige Supreme Carnage.

Groove en death metal thrashers MagnaCult komen voor het eerst samen in 2005. Hun debuut album Synoré, uitgebracht in 2007, was de geboorte van hun karakteristieke groove en death metal. Magnacult weet hoe je op de grote podia de boel afbreekt. En hun status groeit meer en meer na elke gespeelde show.

Graceless is een ‘old school’ death doom band uit Leiden. De groep rijst op uit de ashopen van Nailgun Masssacre en Xenomorph en is qua sound duidelijk geïnspireerd door een scala aan bands waaronder: Bolt Thrower, Obituary, Morbid Angel, Autopsy, Asphyx en Paradise Lost. Suffering Quota is een grindcore band uit Groningen, die elementen van crust, punk en death metal vermengt in hun geluid.

Supreme Carnage uit Duitsland speelt death metal in de oude stijl met hoofdzakelijk muzikale invloeden van de bands; Hypochrisy, Bloodbath, Gorefest en Dismember.

MFC Coevorden opent 22 december om 19.30 uur. De eerste band begint om 20.30 uur stipt.

Kaarten bestellen kan via www.mfcweb.nl