Enige bezwaar tegen komst KFC weggewuifd

Emmen – Tegen het ontwerpbestemmingsplan voor de vestiging van Kentucky Fried Chicken aan de Nijbracht in Emmen is een bezwaar ingediend door een omwonende. Zijn bedenkingen hebben er echter niet toe geleid dat de KFC met ongeveer 55 parkeerplaatsen er niet mag komen of dat het bestemmingsplan over de kop moet.

De bezwaarmaker, die op bijna 150 meter van het toekomstige fastfoodrestaurant woont, kaart in een uitgebreide brief aan waarom de fastfoodketen volgens hem niet inpasbaar is op de beoogde plek. Onder meer toename van het verkeer, de aanwezigheid van een gasleiding en belasting voor het milieu waren punten die zijn aangevoerd. De omwonende geeft verder aan ook namens vijf anderen te spreken, maar volgens de gemeente blijft onduidelijk wie dit zijn: namen, adressen en handtekeningen ontbreken. Het definitieve bestemmingsplan ligt nu opnieuw zes weken ter inzage.

De bouw van de Kentucky Fried Chicken laat langer op zich wachten dat de initiatiefnemers hadden gehoopt. Volgens de oorspronkelijke planning zou de KFC nog dit voorjaar de liefhebbers van kipspecialiteiten kunnen ontvangen. Ontwikkelaar Jaap ten Hoor liet in april weten dat het waarschijnlijk nog een jaartje zou duren voordat de KFC de deuren kan openen. De bestemmingsplanprocedure in combinatie met diverse terreinonderzoeken hebben echter meer tijd in beslag genomen dan gedacht.

De komst van de KFC levert werkgelegenheid op; maar liefst 55 banen. Het restaurant krijgt ook een 'drive thru.'