Sem Donkers schrijft filmscript over Charlie Chaplin

Coevorden - Na zijn solovoorstelling over Charlie Chaplin in Theater Hofpoort is inmiddels ook het filmscript 'Chez Charlie Chaplin - Het leven is een film' van Sem Donkers uit Coevorden verschenen. De elfjarige Sem neemt de lezers mee in het leven van Chaplin.

Het boek is uitgegeven door Boekscout. Het script gaat over het leven van Chaplin vanaf het moment dat de bekende filmmaker aankwam in Amerika en de bekendste en rijkste man ter wereld werd tot zijn verbanning en de laatste jaren van zijn leven in Zwitserland. Als Chaplin tijdens de persvertoning van zijn laatste Amerikaanse film 'Limelight' in het Ritz Hotel in Parijs opmerkt dat de film eigenlijk over zijn eigen leven gaat, gaan we terug in de tijd. Hollywood, glitter en glamour lijken geweldig, maar wie zag ooit het gezicht achter dat masker?

Sinds Sem kon praten, speelde hij al toneel. Toen Sem ooit een tekenfilmpje met Charlie Chaplin in de hoofdrol zag, was hij gelijk fan van hem. Het boek was eerst een toneelstuk. Tijdens de repetities, bleek het meer een boek dan een toneelstuk. Toen Sem het aanpaste, veranderde het in het boek dat nu verschenen is.