TastyBasics: 'Gezonde leefstijl wordt eitje'

Aalden - TastyBasics in Aalden, een jong bedrijf dat gezonde voeding ontwikkelt die zo lekker en voedzaam is, wil dat het volhouden van een gezonde leefstijl een ‘eitje’ wordt.

TastyBasics heeft een duidelijke missie: het bedrijf wil zijn steentje bijdragen aan het gezonder maken van de bevolking. Niet alleen door het produceren van gezond voedsel, ook door het bijbrengen van kennis en recepten.

Het overgewicht neemt toe, mensen krijgen op steeds vroegere leeftijd te maken met chronische ziekten. Het is een ontwikkeling die veel te maken heeft met de leefstijl. Dat gaat over roken, overmatig drinken, te weinig bewegen. Maar zeker ook ons voedingspatroon. En dat is een knop waaraan TastyBasics in Aalden harder wil gaan draaien. Het bedrijf in gezonde basisvoedselproducten, onderdeel van Food Basics, start met een LifeStyleCollege en met TastyTea om een beweging op gang te krijgen.

'Koolhydraten zijn het grootste probleem'

Sinds dit najaar kan iedereen zich inschrijven voor het college die een dagdeel of een hele dag kan duren, afhankelijk van de precieze vraag. ‘Ja, het is wat theorie, maar het gaat er vooral om dat de mensen meteen iets veranderen. De deelnemers krijgen tijdens de dag de instrumenten in handen om hun leefstijl wat betreft voeding onmiddellijk aan te passen.’

Een diëtiste legt uit wat voeding in en met ons lichaam doet. TastyBasics-unit manager Mariette van Duijn: ‘Daar doen wij natuurlijk al heel lang onderzoek naar. Koolhydraten zijn het grootste probleem. Veel van wat we eten, en zeker de snelle hap, zit er vol mee.’

Zoals TastyBasics gezonde producten maakt, wil de LifeStyleCollege de manier van omgang met voedsel veranderen. ‘Dat kan ook, en makkelijker dan je denkt’, vertelt kok en productontwikkelaar Marijn Mulder.

'High tea'

Zelf start Mulder TastyTea, eveneens in het nieuwe onderkomen van Food Basics. Centraal staat hier dat zelfs een ‘high tea’, normaal gesproken het toonbeeld van guilty pleasure, voedzaam en verrassend lekker kan zijn. Ook hier geen gram toegevoegde suiker. Echte volle grondstoffen verwerkt tot een voedzame verwennerij.

De producten van het bedrijf in Aalden hebben uiteraard een belangrijke rol tijdens de College en de TastyTea. Van Duijn: ‘Dit gaat niet om het verkopen van producten. Dit heeft alles te maken met de missie van ons bedrijf: producten met betere samenstelling maken het mogelijk zonder dieet of bijzondere fratsen gezonder te eten.’

Meer informatie en aanmelding voor LifeStyleCollege en TastyTea: www.tastybasics.nl