Wildlands Backstage
Door Hanneke Wijshake

Wildlands tijdens de ‘donkere’ dagen verlicht

Vanaf 1 december zijn in Wildlands de voorbereidingen voor de derde editie van WILDnights echt in volle gang. Tijdens dit evenement is het park gedurende de kerstvakantie ook van 17.00 uur tot 21.00 uur geopend.

Er hangt dan zo’n typische feestdagensfeer, met lichtjes, muziek, knetterende kampvuren, lekker eten en echt een aanrader om te bezoeken tijdens de ‘donkere dagen’.  Zo halverwege de zomer worden  al de eerste brainstormsessies over dit evenement gehouden en op dit moment zitten we volop in de opbouw!

Zichtbaar op het park zijn bijvoorbeeld al de 200 kerstbomen op het Kompasplein en in Nortica. Maar ook zullen sommige Emmenaren gezien hebben dat de achtbaan Tweestryd in het licht is gezet. Want tijdens WILDnights kun je voor het eerst in het donker tegen elkaar racen! Maar daarnaast gebeurt er ook al van alles achter de schermen. De mannen van PromoSound zijn bijna dagelijks na opening aan het werk om kabels te leggen, lichten in te regelen, lampen te plaatsen etc.  Ook zijn er al repetities voor de lichtacts en de nieuwe illusieshow.

Een belangrijk onderdeel is natuurlijk ook het bekendmaken aan het publiek: Hanneke heeft een persbericht verstuurd en op sociale media wordt op gezette tijden een update geplaatst. Dat kan een kort filmpje zijn, een mooie foto of een weetje over WILDnights. Een andere collega heeft er voor gezorgd dat er posters door de provincie hangen en dat er reclame voor het evenement wordt gemaakt. Neila en Babu hielpen met de opening van de ijsbaan op het Raadhuisplein. Met zijn allen zorgen wij dat WILDnights letterlijk en figuurlijk in de ‘spot’lights staat en dat er voor bezoekers een fijn programma is tijdens deze avondopeningen. Nu maar hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn in de kerstvakantie!