Hans van Agteren lijsttrekker voor Algemene Waterschapspartij bij verkiezingen Waterschap Vechtstromen

Regio - De algemene ledenvergadering van de afdeling Vechtstromen van de Algemene Waterschapspartij (AWP) heeft Hans van Agteren uit Enschede benoemd tot lijsttrekker voor de waterschapsverkiezingen op 20 maart 2019. De ledenvergadering nam het advies van de kandidatencommissie en het bestuur unaniem over.

De kieslijst is door de ledenvergadering voor de eerste 26 kandidaten vastgesteld. De kandidaten komen uit het hele gebied van Waterschap Vechtstromen. De AWP-kieslijst zal komende tijd nog verder aangroeien. Van Agteren is trots op zijn verkiezing. Water en klimaatverandering is voor de komende jaren van groot belang. Als oud-wethouder van Enschede heeft Van Agteren reeds ruime ervaring op het gebied van wateropgaven. 

Met Rosemarie Metz en Machiel Wispels op plek 2 en 3, beiden hebben nu reeds zitting in het Algemeen Bestuur, heeft de AWP gezorgd voor de juiste continuïteit. Op plek 4, 5 en 6 staan Wieger Mulder uit Hengelo, Christien van Wijk uit Almelo en Marja Irrgang uit Emmen. Zij hebben in hun gemeenten al ruime deskundigheid en ervaring met waterbeheer opgebouwd.

De AWP gaat de waterschapsverkiezingen in onder de naam ‘AWP niet politiek wel deskundig’. Vanwege de aard van de taken vindt de AWP dat niet de politiek maar deskundigen aan het stuur van een waterschap moeten zitten. De AWP onderscheidt zich hiermee, naar eigen zeggen, van andere partijen in het waterschapsbestuur, die zijn voortgekomen uit de landelijke politieke partijen. Wel zijn enkele leden van de AWP ook lid van een lokale partij. Zij onderschrijven dat waterdeskundigheid belangrijker is dan enkel ervaring in het openbaar bestuur bij een gemeente of provincie.