Woonservice en gemeente ruilen grond in Veenoord

Emmen / Veenoord - Woningcorporatie Woonservice uit Westerbork en de gemeente Emmen gaan in Veenoord grond ruilen. Woonservice heeft bij de gemeente Emmen aangeklopt om 20 nieuwe sociale senioren woningen te ontwikkelen op de gemeentelijke locatie aan de Elzenstraat waar nu nog de voormalige school De Werkhorst staat.

De gemeente gaat op afzienbare termijn de voormalige school slopen en daarmee komt de weg vrij om op die locatie woningen te bouwen. Woonservice wil graag eind 2019 beginnen met bouwen.

De gemeente neemt op haar beurt een tweetal percelen grond van Woonservice over die zijn gelegen tussen de Kennedystraat en de Trumanstraat. Daar staan nu nog 40 woningen van Woonservice, maar deze woningen zijn verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van nu qua wooncomfort en duurzaamheid. De woningcorporatie heeft de bewoners van de betreffende 40 woningen geïnformeerd dat deze woningen op termijn gesloopt gaan worden. 

Gasloos en energiezuinig

De nieuwe sociale senioren woningen die Woonservice gaat bouwen zijn gasloos en zeer energiezuinig. Wethouder Jisse Otter: 'Wij gaan voor de locatie die wij overnemen van Woonservice een plan maken. Dat gaat gebeuren in afstemming met omwonenden en de Erkende Overleg Partner in Veenoord/Nieuw-Amsterdam. Wij vinden het heel belangrijk om hen erbij te betrekken, zij weten als geen ander waar behoefte aan is in hun dorp.'

Woningcorporatie Woonservice

Woonservice creëert, beheert en verhuurt woonruimte in Drenthe en Groningen. Dat doet Woonservice vooral voor de mensen met een kleinere portemonnee en voor degenen die om andere redenen een sociale huurwoning nodig hebben. Kwaliteit en betaalbaarheid staan hierbij centraal. Woonservice bezit circa 5.500 woningen.