Collectief falen Exito zorgt voor eerste verlies

Sleen / Oosterhesselen - De handbaldames van Exito hebben in de 1e klasse de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Een matig optreden in de topper tegen HVE 2000 werd bestraft met een pak slaag: 19-32.

De ploeg van Sietze Horstmann was het seizoen uitstekend begonnen met acht overwinningen op rij, maar in sporthal Broekveld stopte HVE 2000 de imposante zegetocht. Exito keek al snel tegen een 0-3 achterstand aan. Hoewel de equipe uit Sleen in de eerste helft nog wel door de dekking van de ploeg uit Erica kwam, bleek de keepster het grootste een obstakel. HVE2000 bouwde voor rust een 12-18 voorsprong op.

Achterover leunen

De tweede helft kon HVE 2000 met een gerust hart achterover leunen en moest Exito geforceerd spelen om dichterbij te komen. De ploeg uit Sleen was echter niet bij machte om de opgelopen achterstand weg te werken en was ook in de afronding niet effectief genoeg.

Afspeelfouten, geforceerd en niet scherp schieten en elkaar niet kunnen vinden in de aanval waren debet aan de grote nederlaag. Ook in de dekking kon men niet voorkomen dat de bezoekers uit Erica vele kansen kregen. De einduitslag 19-32 was dan ook een gevolg van collectief falen van Exito. De ploeg uit Sleen voert nu samen met Beilen de rangljst aan. Beide teams hebben zestien punten uit negen gespeelde duels, maar Beilen heeft een beter doelsaldo. Zondag wacht opnieuw een zware opgave, want dan komt het stad-Groninger Cirkeltijgers op bezoek.

Verlies HVZ/Vivendi

In diezelfde klasse verloor HVZ/Vivendi het uitduel tegen Cirkeltijgers met 19-13. Bij de ploeg uit Zweeloo/Oosterhesselen stond de dekking weliswaar goed, maar aanvallend kon HVZ/Vivendi te weinig brengen. De ploeg van trainer-coach Harry Stoeten blijft in de 1e klasse op zevende plaats staan. HVZ/Vivendi haalde zeven punten uit acht gespeelde duels.