Sweel en KSC winnen, DSC '65 en VIOS (O) pakken een punt

Coevorden - Na de mooie overwinning op koploper Pesse heeft Sweel zondagmiddag de positieve lijn doorgetrokken tegen DVC ’59. De ploeg uit Zweeloo won in Nieuw-Dordrecht met 1-3. Bij rust leidde Sweel met 1-2.

Sweel nam direct het heft in handen en Richard Speelman kreeg al binnen vijf minuten een prima mogelijkheid om de score te openen, maar hij stuitte op doelman Bert Tubben. Na bijna een kwartier spelen kreeg Rick ter Avest de grootste kans, maar de bal belandde op de paal. Aan de andere kant kreeg DVC '59 wel wat kansjes, maar Sweel bleef de bovenliggende partij.

In de 16e minuut kwam Sweel op een verdiende voorsprong: uit een afgemeten voorzet van Rick ter Avest liet Egbert Vugteveen doelman Tubben kansloos. Patrick Zwiers was na een half uur dichtbij de 0-2, maar uit een voorzet van Martijn van der Veen schoot de hardwerkende middenvelder rakelings naast.

In de 32e minuut kon het legioen uit Zweeloo opnieuw juichen. Uit een vrije trap van Martijn van der Veen kwam de bal op het hoofd van Richard Speelman. De bal werd nog gepareerd door de keeper, maar uit de rebound deed Egbert Vugteveen met een rake kopbal het net voor de tweede keer bollen: 0-2.

Door een fout in de verdediging van Sweel verkleinde de thuisploeg vlak voor rust via een goal van Jeroen Hidding de marge. DVC '59 leek daarna even vleugels te krijgen, maar Sweel hield de voorsprong tot de pauze intact.

Spaarzame kansen

Na rust daalde het niveau van de wedstrijd en waren de kansen spaarzaam. De gasten drongen nog wel aan, maar de ploeg wist geen vuist te maken te maken in een tweede helft waar beide ploegen heel slordig waren. Lars Prinsen bracht Egbert Vugteveen in stelling, maar de aanvaller slaagde er niet in om zijn derde treffer van de middag op het scorebord te zetten.

Halverwege de tweede helft claimde Sweel een strafschop, maar arbiter Lemmen uit Assen zag er niets in. Een fractie later werd de voorsprong toch vergroot: op aangeven van Rick ter Avest scoorde Lars Prinsen de 1-3. DVC ’59 perste er nog wel een slotoffensief uit, maar de verdiende zege voor de equipe van Ruud Jalving kwam niet meer in gevaar.

DSC '65 deelt punten met OVC '21

In een meer spannende dan goede wedstrijd hebben DSC '65 en OVC '21 zondagmiddag de punten gedeeld: 1-1. Bij rust leidde de ploeg uit Dalerveen met 1-0. DSC '65 moest tegen de runner-up uit Ommen vol aan de bak en dat deden de manschappen van Richard Nieborg ook. Met veel werkvoetbal en strijd werd het meer technisch begaafde OVC '21 bestreden.

De thuisploeg kwam in de 36e minuut niet eens onverdiend op 1-0. Uit een perfect aangesneden corner van Rick Sewuster scoorde Boris Luttikhuizen met het hoofd de 1-0. Daarvoor hadden Jasper Bunskoek (alleen voor de keeper) en Rick Sewuster (vrije trap) al kansen om de openingstreffer op het bord te zetten.

Na rust werd de druk van de bezoekers groter, maar veel uitgespeelde kansen waren er niet. OVC '21 kwam in de 78e minuut uit een benutte strafschop van Robin Meijerink op gelijke hoogte. Beide teams kregen in de slotfase nog wel kansen, maar het bleef bij 1-1. De eindstand was een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen binnen de lijnen. Door de remise bleef DSC '65 voor de negende achtereenvolgende keer ongeslagen.

KSC speelt beste wedstrijd van het seizoen

KSC speelde zondagmiddag de beste wedstrijd van het seizoen en liet Witteveense Boys '87 geen schijn van kans. Behoudens het eerste kwartier had de ploeg van Johan Hollen volledige controle. Al voor rust hadden de bezoekers uit Schoonoord via Sander Schuiling, Damian Mensing en Bjorn Heins een veilige marge opgebouwd. In de eenzijdige tweede helft bepaalden Damian Mensing en Lars Haandrikman de eindstand op 0-5.

VIOS (O) pakt punt

Na zes nederlagen op rij behaalde VIOS (O) weer een puntje. In eigen huis werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Wijster. Bij rust leidden de bezoekers met 0-1 door een goal van Youri Booijink.

In de tweede helft had de ploeg uit Oosterhesselen een duidelijk overwicht en waren er veel kansen. Uit een voorzet van Calvin Meijer kwam de thuisploeg door een kopbal van Rafael van Beek op 1-1. Na een uur kwamen de gasten weer op voorsprong. Een vrije trap van Bart Tjarks, net buiten het strafschopgebied, belandde in de verre hoek en buiten bereik van keeper Nijenbanning. De vreugde bij Wijster was van korte duur. Calvin Meijer zette nog in dezelfde minuut de 2-2 op het scorebord. Hierna creëerden de mannen van trainer Alex Padding nog wel een handvol kansen, maar het leverde geen doelpunten meer op. Komende zondag wacht in Zweeloo de derby tegen Sweel.