Schoonebeek stelt in slotseconden verdiende winst tegen Bargeres veilig

Nieuw-Schoonebeek - Schoonebeek heeft het kelderduel tegen Bargeres met 2-0 gewonnen. Pas in de slotseconden stelde de ploeg uit Nieuw-Schoonebeek de zege definitief veilig. De punten kwamen daarmee terecht bij de ploeg die daar het meeste recht op had.

Schoonebeek liet meteen zien dat het de punten deze middag in eigen huis wilde houden. Dat leverde in de zesde minuut al de openingstreffer op voor de thuisploeg. Niek Huser zette fraai voor op Niels Striper, die de bal in het lege doel kon schuiven. Daarmee scoorde Striper zijn eerste doelpunt voor de hoofdmacht van Schoonebeek.

Verder ging het in de eerste helft redelijk gelijk op, Bargeres voetbalde aardig mee, maar Schoonebeek had de betere mogelijkheden. Vlak voor rust leek Schoonebeek op 2-0 te komen. Keeper De Labije van Bargeres kon een strak afstandsschot van Justin Katuin niet onder controle houden, Niek Huser was er als de kippen bij en tikte binnen. De goed leidende scheidsrechter Van der Veen wees gedecideerd naar de middenstip, maar de assistent van Bargeres dacht er anders over. Na overleg werd besloten dat Huser buitenspel zou hebben gestaan op het moment van schieten, en zo werd deze terechte goal afgekeurd. Zo bleef het bij rust 1-0 in het voordeel van Schoonebeek.

Schoonebeek speelt met vuur

Na rust kreeg zakte Schoonebeek in en liet het Bargeres komen. De Emmenaren mochten steeds verder opstomen op de helft van Schoonebeek en de gastheren speelden dus met vuur. Gelukkig voor Schoonebeek wist een onmachtig Bargeres dit niet te verzilveren. Schoonebeek daarentegen was via messcherpe uitvallen diverse malen levensgevaarlijk, maar verzuimde het de score op te voeren. Zo mikten Niels Striper en Leon Steffens beide in kansrijke situaties te hoog, en wist Bargeres-doelman De Labije schoten van Huser, Beerlink en Steffens te pareren.

In de laatste seconden was Schoonebeek nog trefzeker. Niels Striper legde de bal slim breed en de ingevallen Ric Smit kon de 2-0 binnen tikken. Bargeres hoefde niet meer af te trappen, want de scheidsrechter floot direct voor het einde.

Met deze terechte 2-0 overwinning stijgt Schoonebeek weer een plekje op de ranglijst, en dat zal ook het zelfvertrouwen vergroten. Met de uitwedstrijd tegen Witteveense Boys op het programma zal deze lijn doorgetrokken moeten worden. Bargeres krijgt koploper Pesse op bezoek, en heeft daarmee wederom een pittige wedstrijd op het programma.