Germanicus laat het afweten in Beilen; Dalen, Raptim en Sleen verliezen

Coevorden - Germanicus slaagde er zondagmiddag niet in om de goede serie van de afgelopen weken een vervolg te geven. Op bezoek bij Beilen gingen de Coevordenaren kansloos met 4-0 onderuit. Bij rust was de stand 1-0.

Op het lastig te bespelen veld werden praktisch alle duels verloren. De thuisploeg kwam in de 41e minuut uit een strafschop van Bertus Wolbers op een terechte voorsprong. In de tweede helft kon Germanicus geen ommekeer forceren. In de 50e minuut tekende Bertus Wolbers met zijn tweede treffer van de middag voor de 2-0. Daarna speelde de equipe van Eric Prins alles of niets. Dat offensief leverde wel wat kleine kansen op, maar behalve een vrije trap op de paal door Kain Hoogeveen en een schot van Marco Cremer kwam Germanicus niet. Beilen kon in de slotfase door treffers van Rick Koops en Alwin Hendriks eenvoudig uitlopen naar een verdiende 4-0 zege.

Germanicus, dat in de 2e klasse L op de achtste plaats staat, zal komende zaterdagavond op sportpark De Pampert uit een heel ander vaatje moeten tappen. De equipe van Eric Prins zal zijn rug moeten rechten tegen Dedemsvaart en in ieder geval meer energie moeten leggen in het winnen van de persoonlijke duels. Dat bleek in Beilen het grote manco.

Raptim onderuit tegen SVV '04

Raptim heeft het thuisduel tegen SVV ’04 met 1-2 verloren. De ploeg uit Schoonebeek trok in tweede helft de winst naar zich toe. Raptim begon sterk aan de wedstrijd. Liefst drie keer stonden aanvallers alleen voor doelman Mark Heijnen van SVV ’04. Uiteindelijk wist Wouter van Dunen met enig fortuin de ploeg van Jan Wielink op voorsprong te brengen. De Coevordenaren waren voor rust de betere ploeg en verzuimden om afstand te nemen.

De ploeg uit Schoonebeek begon de tweede helft meer druk te zetten. Na eerst een kans op de lat kwam SVV ’04 in de 47e minuut al op gelijke hoogte. Een schot werd nog gepareerd door Sander Bunskoek, maar in de rebound liet Harm Stuiver de doelman geen kans. In de 52e minuut kwamen de bezoekers uit Schoonebeek op 1-2. De verdediging van Raptim werd vakkundig opzij gezet en Lars Koopmeiners scoorde. Raptim werd in het vervolg nauwelijks meer gevaarlijk en SVV '04 had geen enkel probleem om de voorsprong over de streep te trekken. Raptim staat in de 3e klasse C op de zesde plaats.

Dalen verliest

Dalen leed zondagmiddag een terechte, maar geflatteerde 5-2 nederlaag bij koploper FC Ter Apel ’96. Het was een wedstrijd met twee gezichten. De ploeg van trainer Bert Doldersum schoot uit de startblokken. Na tien minuten zette Tijmen Venhorst de verdiende 0-1 voorsprong op het bord. In de 25e minuut kwam de thuisploeg via Arjan Heeres op gelijke hoogte. Dalen incasseerde voor rust een behoorlijke domper: routinier Tijmen Venhorst moest met een op het oog zware knieblessure het speelveld verlaten.

In de tweede helft namen de Groningers direct het initiatief in handen en Sander Egbers zette FC Ter Apel ’96 op voorsprong. Dalen probeerde met een offensieve speelwijze de gelijkmaker te forceren, maar in de counter bleek de koploper uiterst effectief. Arjan Heeres bracht zijn ploeg op 3-1 en dat bleek de beslissing. Na de rode kaart van Ruben Sinnema was Dalen niet meer bij machte om nog terug te komen. Patrick Bults tekende voor de 4-1. Namens Dalen deed Kjetil Brand nog wel iets terug (4-2), maar het slotakkoord was voor de thuisploeg. Jeroen Schoonbeek zette de 5-2 eindstand op het scorebord. Dalen blijft derde, maar het gat met koploper FC Ter Apel '96 is opgelopen tot acht punten.

Protos straft fouten Sleen genadeloos af

Protos heeft zondagmiddag in een onderhoudende streekderby met 4-1 van Sleen gewonnen. De ploeg van Reinoud Haak begon weinig geïnspireerd aan het duel en het fysiek spelend Protos had een duidelijk veldoverwicht. Vlak voor rust bracht Bram van der Veen de thuisploeg na een verdedigingsfout van Sleen op voorsprong.

Na rust tapte Sleen weliswaar uit een ander vaatje, maar Protos verdubbelde via Stefan Meijerink de marge. Met Jasper Ruinemans in de spits ging Sleen op jacht naar de aansluitingstreffer. Samen met de sterk invallende Jeroen Mens en een linie terugzakkende Ruben Kocks zette Sleen vol druk. Dat bleef niet zonder resultaat: Ruben Kocks verkleinde de achterstand: 2-1.

Ruinemans was met een bal op de paal nog dichtbij de gelijkmaker, maar daarna zorgden verdedigingsfouten bij Sleen voor de onvermijdelijke nederlaag. Deze fouten werden genadeloos afgestraft door Michel Soppe, die met twee treffers in de slotfase de eindstand op 4-1 bepaalde. Naast de zege was er bij Protos nog meer reden om te juichen: Robin Soppe maakte na ruim zes maanden zijn rentree. Protos staat op de tiende plaats en Sleen staat dertiende.