CSVC doet uitstekende zaken; NKVV verliest

Coevorden / Dalerpeel - CSVC heeft zaterdagmiddag optimaal geprofiteerd van de uitglijder van koploper Vitesse '63. De ploeg uit Coevorden versloeg Tiendeveen met 1-3 en zag Vitesse '63 in Nieuwlande met 3-1 onderuit gaan tegen SCN.

CSVC en Onstwedder Boys, dat de volle buit pakte bij SC Angelslo, gaan in de 4e klasse E nu samen aan kop. CSVC legde in Tiendeveen een redelijke partij op de mat, maar er werd opnieuw een stortvloed aan kansen gemist. Het ontbrak telkens aan scherpte in de afronding. Vlak voor rust kreeg CSVC toch loon naar werken: een schitterende hoekschop van Hilko Koster verdween rechtsreeks in het doel: 0-1.

In de 56e minuut bracht Halil Ibrahim Deniz de partijen weer op gelijke hoogte. CSVC leek even van slag, maar pakte snel het initiatief weer in handen. Dat gebeurde aan de hand van de invallers Ruben Meijer en Wesley Schutten. Met nog een kwartier te spelen bracht Meijer zijn ploeg op voorsprong. In de 80e minuut maakte Wesley Schutten het karwei keurig af en zorgde voor de verdiende zege voor de equipe van Marco Jongbloed en Ivar Kosters. CSVC en Onstwedder Boys hebben beide 21 punten. Vitesse ’63, dat de eerste periodetitel in bezit heeft, staat derde met een punt minder.

NKVV gaat onderuit

NKVV leed op bezoek bij NWVV een geflatteerde 3-2 nederlaag. De ploeg van Johan Knol kwam via Patrick Biesbrouck al na tien minuten op voorsprong. In de 24e minuut werd een op het oog zuiver doelpunt van Chiristaan Hugen afgekeurd. Na ruim een halfuur spelen kwam NWVV via Christaan Klompmakers op gelijke hoogte en vlak voor rustsignaal zorgde Drazen Jagodic voor de 2-1 voorsprong.

Direct na rust bracht Tom Hilbink weer evenwicht in de stand. Deze 2-2 tussenstand bleef ook lang op het scorebord, maar uit een toegekende strafschop zorgde Roy Super vlak voor tijd voor de 3-2 zege voor de ploeg uit Nieuw-Weerdinge. NKVV is afgezakt naar de zesde plaats met dertien punten uit acht gespeelde duels. VCG kwam niet in actie. De ploeg van Gert Veenstra zag koploper SV Mussel in Klazienaveen-Noord met 1-3 winnen bij VEV.