Wezup verkeert in kerstsferen

Wezup - De jaarlijkse kerstmarkt in Wezup wordt gehouden op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 december. Duizenden belangstellenden gaan dan weer naar het idyllische dorp om de 28ste editie van dit evenement mee te maken.

De markt wordt gehouden in de vaak eeuwenoude boerderijen aan nostalgische klinkerstraatjes. ’s Avonds verlichten honderden waxinelichtjes de route en creëren een sprookjesachtige sfeer. In de schuren van de deelnemende boerderijen zijn allerhande artikelen te koop; van kerstartikelen tot verzorgingsproducten. De ijsvereniging en dorpsvereniging serveren warme hapjes en drankjes. In het hele dorp worden de bekende knieperties gebakken. Er zijn zo’n tachtig standhouders.

De toegang en het parkeren zijn gratis. Van en naar de parkeerterreinen wordt gezorgd voor een pendeldienst per huifkar. De kerstmarkt is geopend op vrijdag 7 december van 19.00 tot 22.00 uur, zaterdag 8 december van 14.00 tot 21.00 uur en zondag 9 december van 11.00 tot 17.00 uur.

Optredens

Op vrijdag treden De Moorbloazers, The Decibelles en popkoor Anco op. Popkoor Anco en de Moorbloazers zijn er ook op zaterdag naast een ballonnenclown, Rubato en popkoor Amuzed. Mannenkoor HEM, Sounds4You en wederom De Moorbloazers, evenals de ballonnenclown, zijn er op zondag.

Gedurende de openingstijden van de kerstmarkt is Wezup geheel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Uiteraard is het dorp wel toegankelijk voor de bewoners, de busdienst en de hulpdiensten. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via omliggende dorpen, waarvoor borden zijn geplaatst. De verkeersregelaars geven aanwijzingen. Bij een aantal stands kan met pin worden betaald, in het dorp is geen geldautomaat.

Meer informatie staat op de website van de kerstmarkt.