Wildlands Backstage
Door Hanneke Wijshake

Coole uitbreiding in Serenga

Langverwacht, maar uiteindelijk was op 31 oktober iedereen er klaar voor! Er kwam een nieuwe neushoorndame aan. Ze heet Elena en ze is heel erg cool. Dat was al te merken toen ze na aankomst uit de transportkist moest komen.

 Heel rustig en op haar eigen tempo stapte ze uit de kist haar nieuwe stal in. Ze was zo weinig onder de indruk van alles dat ze de volgende dag al kennis mocht maken met de andere dames: haar volle zus Zahra en oudere dame Emily.

Alle neushoorns waren vriendelijk tegen elkaar, maar Zahra vond (en vindt) het nodig om de nieuweling er regelmatig op te wijzen dat haar plaats onderaan de rangorde van de neushoorns is. Als Elena Emily of Zahra benaderd wil die laatste nog wel eens een beetje grommen en brommen. Dan blijft Elena een beetje op afstand. Zij accepteert dit wel en wordt daar ook niet echt anders van. Zo werkt de natuur nu eenmaal.

Na twee weken gingen de drie dames met elkaar voor het eerst de grote savanne in Serenga op. Ook toen was het rustige karakter duidelijk zichtbaar: Elena werd hier niet veel anders van. Daarom werden direct dezelfde dag ook de andere savannedieren (nieuw voor de neushoorndame!)  erbij gelaten. Weer was ze er weinig van onder de indruk. Wat door de verzorgers wel spannend werd gevonden was de introductie van de giraffes, een dag later. Maar je raadt het al: ook dat leverde geen spektakel op. Elena is met recht een coole neushoorndame te noemen!  

Nog twee ‘obstakels’ zijn nog te nemen (maar daar verwachten we inmiddels niet veel lawaai meer bij). Binnenkort zal de nieuwe dame wennen aan de trucksafari die door het leefgebied rijdt en na de winter zal ze kennismaken met de neushoornman. Hier wordt bewust mee gewacht tot het beter weer is: tijdens de echt koude winterperiode staan de dieren veel op stal en een introductie tussen deze dieren doen we het liefst op de savanne waar meer ruimte is.