Glasvezel Zuidenveld houdt ambassadeursavond

Zweeloo - Alle breedbandinitiatieven in de gemeente Coevorden hebben zich verenigd in de Stichting Glasvezel Zuidenveld. Die houdt op donderdag 29 november een informatieavond in dorpshuis De Spil in Zweeloo.

De stichting is druk met de voorbereidingen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk rond Coevorden. Er zijn financiers gevonden, er is een selectieprocedure voor de meest geschikte aannemer geweest en: er worden ambassadeurs gezocht. Tijdens de informatieavond wordt een indruk gegeven van hetgeen van een ambassadeur wordt verwacht. Er was reeds eerder een informatieavond, maar die van aankomende week heeft een geheel andere invulling. 

Na de informatieavonden voor de ambassadeurs houdt Glasvezel Zuidenveld begin december een ambassadeurstraining.

De training bestaat uit een uitleg over het glasvezelnetwerk, de providers, de abonnementen en de hele gang van zaken waarmee ambassadeurs te maken kunnen krijgen. Ook worden er voorbeelden en adviezen gegeven over hoe ambassadeurs kunnen reageren op vragen.

Zoals het er nu naar uit ziet, start de aanleg van het netwerk in het voorjaar. Voor die tijd is nog wel wat te doen. Minimaal 15 procent van alle inwoners van de gemeente moet dan al een abonnement hebben afgesloten. Daaraan wordt de komende tijd hard gewerkt door het maken van reclame, ophangen van spandoeken, presentatie video's, inwonersavonden en nog veel meer. Wie vragen heeft, kan mailen naar info@glasvezelzuidenveld.nl. Iedereen is welkom op de ambassadeursavond.

De inloop is vanaf 19.30 uur. De presentaties beginnen om 20.00 uur.