Welke strafeis staat moordverdachte Daniël de V. te wachten?

Holsloot / Coevorden - Hij schoot afgelopen maart zijn vriend Ahmed Alkanany uit Coevorden dood en schoot vervolgens op het politiebureau in Coevorden, omdat hij niet werd binnengelaten. Daniël de V. uit Holsloot werd vervolgens aangehouden en bekende medio juni zijn daden. Vandaag staat hij voor de rechter in Zwolle.

Behalve voor moord staat De V. ook terecht voor het bezit van een pistool. Daarmee schoot hij op de avond van 4 maart ook op de deur van het politiebureau in Coevorden toen er niet werd opengedaan. De man was daar om zich te melden. Twee agenten die de schoten hoorden, hielden hem aan. Toen vertelde de man uit Holsloot dat over het schietincident bij Holtheme.

Even later werd tussen Holtheme en De Haandrik de zwaargewonde Alkanany in de berm naast een auto gevonden. Hij overleed ter plekke. De familie van het slachtoffer eist 45.000 euro schadevergoeding.

Wel of geen afrekening in het drugscircuit?

Advocate Judith Kwakman stelde dat de moord niet drugsgerelateerd was. Of dat inderdaad zo is, moet vandaag tijdens de rechtszaak blijken.

Aanvankelijk stond de inhoudelijke rechtszaak al op 11 september gepland, maar wegens een tekort aan zittingsruimte staat De V. pas vandaag voor de rechtbank.