Toorn van Thunaer krijgt vorm

Oosterhesselen - De rolverdeling voor de muziek- en theaterproductie Toorn van Thunaer, die volgend jaar wordt opgevoerd op landgoed De Klencke, is klaar en ook het repetitieprogramma is bekend. Dat was reden om zondag eens met alle betrokkenen op de locatie te gaan kijken.

Harm Dijkstra uit Sleen raakte geïnspireerd door De Klencke bij Oosterhesselen. ‘Het heeft zo’n rijke historie, dat spreekt tot de verbeelding.’ Dat leidde tot de grootscheepse muziek- en theaterproductie, die voor september 2019 op het programma staan. Samen met Gerrit Hegen en Jan Kruimink werden de plannen verder uitgewerkt.

Het verhaal speelt zich 600 jaar geleden af in het jaar 1419. In dit verhaal zijn een aantal historische elementen opgenomen, waaronder het verhaal rond De Klinkenberg bij Gees, de havezate De Klencke, een klooster en een tolhuis. Ook de kerktoren van Oosterhesselen speelt een belangrijke rol.

De locatie is het terrein aan de Mosterddijk bij de Oude Tolhuisweg aan de oever van de Boksloot. Daar kwamen zondagmiddag zowel de mensen met een rol als alle andere medewerkenden bijeen om de sfeer te proeven en uitleg te krijgen.

Meer informatie staat op www.terklinke.nl, www.toornvanthunaer.nl en Facebook. Op de website staat een mooi 'plankje met berichten', de verzamelde berichten van Facebook, Twitter en Instagram.