Inschrijving Drenthe Loopfestijn gestart

Klazienaveen - Atleten kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de 36e editie van het Drenthe Loopfestijn op zaterdag 25 mei 2019 in Klazienaveen.

Deelnemers kunnen deelnemen aan de halve marathon, 10 kilometer, 4 mijl en voor de jongste lopers wordt er een kidsrun georganiseerd. Vorig jaar, tijdens het jubileumjaar van het evenement, presenteerde de organisatie een nieuw parcours voor de halve marathon. In 2019 lopen deelnemers op de halve marathon weer het oude vertrouwde parcours van twee rondes van 10 kilometer, met een extra ronde door het centrum om aan de exacte afstand van 21.1 kilometer te komen.

Op www.drentheloopfestijn.nl staat een overzicht van alle onderdelen van het parcours.

Drenthe Wandelfestijn

Nadat het evenement jarenlang op zondag is georganiseerd heeft de organisatie vorig jaar besloten het evenement op zaterdagavond plaats te laten vinden. Ook de komende editie vindt plaats op zaterdagavond. De exacte starttijden zijn momenteel nog niet vastgesteld, hier wordt nog kritisch naar gekeken. Wel heeft de organisatie laten weten dat de 4 mijl, die vorig jaar om 20.30 uur startte, naar een vroeger tijdstip wordt verplaatst. De start en finish bevinden zich traditiegetrouw in het centrum van Klazienaveen.

Op dezelfde dag als het Drenthe Loopfestijn vindt het Drenthe Wandelfestijn plaats. Na het grote succes van afgelopen jaar wordt ook volgend jaar de dag afgesloten met een knalfeest, De Nacht van Klazienaveen.