Wildlands Backstage
Door Hanneke Wijshake

Wildlands: voor even een filmset

Sommige verzoeken aan Wildlands zijn te leuk om niets mee te doen! Zo ook enkele weken geleden. Toen werden we gevraagd om mee te werken aan de nieuwe bioscoopfilm 'Brugklas, de tijd van m’n leven' van de AVRO/TROS, geproduceerd door Tuvalu Media.

En daar komt meer bij kijken dan enkel en alleen de opnames. Eerst wordt er namelijk een locatiebezoek gedaan, waarbij onder andere de regisseur (Raymond Grimbergen) komt kijken op welke plekken in het park de scenes opgenomen gaan worden en wat er dan allemaal nodig is qua apparatuur.

Daarna wordt er een technische lijst, opnamelijst en een zogenaamd callsheet toegestuurd en besproken en kunnen ook wij ons voorbereiden op de opnamedag zelf. Wat moet er klaar staan, geregeld zijn en wie zijn daarbij betrokken? Moeilijkheidsgraad bij deze opnames: ze vinden in het donker plaats.

Op dinsdag 30 oktober staat de draaidag in Emmen (ook op het Raadhuisplein) gepland. Heel even wordt het nog spannend, want de weerberichten voorspellen een stormachtige en vooral natte dag. Maar gelukkig valt dat mee en komen de acteurs Sterre van Woudenberg in de rol van Nola, Julian Moon Snijder in de rol van Boy en de crew (ongeveer 25 personen) toch die dag opnemen.

Strak draaischema

Bezoekers in Wildlands krijgen niet veel mee van de opnames in het park, want die beginnen na sluitingstijd. Die nacht moet er veel opgenomen worden, dus is er een strak draaischema! Vanuit het park is Hanneke aanwezig, met ondersteuning vanuit de technische dienst en dierverzorging. De opnamelocatie is Rimbula, de overdekte jungle. De hele crew is onder de indruk van deze locatie en vooral in het donker is het een hele belevenis. Gelukkig zijn er door de goede voorbereidingen geen onverwachte tegenslagen en verloopt het opnemen vlot en volgens schema. Rond één uur ’s nachts worden de bekende woorden 'it’s a wrap' geroepen!

Afgelopen vrijdag is er nog een klein comité terug in Wildlands geweest om ook wat dieren in het donker te filmen, voor onder andere tussenshots. In de film gaat een klas van het fictieve Koning Willem Alexander College op schoolkamp in Zuidoost-Drenthe, twee tieners (Nola en Boy) gaan daar in een opvallend voertuig achteraan.

‘Brugklas, de tijd van m’n leven’ gaat in februari 2019 in Emmen in premiere.