Initiatieven zijn beloond met cheques

Noord-Sleen - Burgemeester Bert Bouwmeester reikte donderdagavond de cheques op de initiatievenmarkt in de zaal van Wielens in Noord-Sleen vlot uit. Stemmen was niet nodig, want gezien het budget van het stimuleringsfonds -150.000 euro- konden alle wensen worden ingewilligd.

Na een korte inleiding door de burgemeester namen alle vertegenwoordigers vanuit de wijken en dorpen de cheques in ontvangst. De voorzitter van de onafhankelijke jury, Sandra Korthuis, bedankte alle initiatiefnemers voor hun inzet. Er werd teruggekeken op vier jaar initiatievenmarkt en ook werd vooruitgeblikt naar de voortgang van het stimuleringsfonds en de inzet van de dorpsbudgetten. Ferenc van Damme, communicatiestrateeg en beleidsontwikkelaar 'Participatie & Communicatie' bij de provincie Overijssel, verzorgde een inleiding.

Op de gemeentelijke website staan filmpjes over alle initiatieven.

De initiatieven zijn:

Coevorden, Ballast, sport- en spelplein; Pikveld/Heege-Noord, zonnepanelen. Dalen, Werkgroep Samen Doen (informatiezuil) en Buurtvereniging Westakkers (speeltuin). Dalerveen, picknickbanken wandelroute. Erm/Achterste Erm, bankjes. Gees, tuinmachines en kinderijsbaan. Geesbrug, beweegtuin. 't Haantje, sporttoestellen. Holsloot, kozijnen dorpshuis. De Kiel, dakgoten dorpshuis. Noord-Sleen, informatieborden. Oosterhesselen, Montmartre. Schoonoord, pannakooi KSC. Sleen, jeu de boulesbaan. Steenwijksmoer, gymzaal De Schalm en afwatering speeltuin. Zweeloo, hekwerk dierenkampje. Zwinderen, geschiedenisboek.