Binnen Blues Grolloo brengt ode aan Cuby & the Blizzards

Grolloo - Café-restaurant Hofsteenge staat komende zaterdag in het teken van de zevende editie van Binnen Blues. Het programma draait ditmaal om de muziek van Cuby & the Blizzards, met een keur aan bands, onder wie Easterfield uit Emmen.

De hoofdact van die avond, Electric Blues uit Noordwijk, heeft al enige tijd een indrukwekkende tribute aan deze legendarische Drentse bluesband op haar repertoire. Electric Blues bestaat al sinds de jaren zestig. Henk Vegt is de drijvende kracht achter de band. Hij is de drummer en neemt de zang voor zijn rekening. Henk doet dit met een stem die soms ‘griezelig’ veel op die van Harry Muskee lijkt. Andere bandleden zijn onder meer Bert Bulk en gitarist Aadje Kreeft, bekend van onder meer de groepen Blue Planet en George Cash.

In januari trad de band met hun programma Electric Blues honors Cuby + Blizzards met veel succes op tijdens de jaarlijks Vrienden- en Vrijwilligersmiddag van het C+B Museum. Na afloop kreeg de band een staande ovatie van het doorgaans toch ‘kritische’ kennerspubliek. Electric Blues brengt een bijzondere staalkaart van het werk van C+B door de jaren heen. Hun optreden op 10 november is een must voor de echte Blizzards-fans.

Naast Electric Blues spelen op 10 november nog vier bands bij Binnen Blues: de Goningse bluesband The Stingers, Easterfield uit Emmen (Barger-Oosterveld), The Brinklz met onder meer zanger/bluesharpspeler Harm Brinksma en het Mississippi Delta Blues-duo Gumbo & the Monk

Het festival begint om 17.00 uur en duurt tot middernacht. Een toegangskaart is inclusief toegang tot het C+B Museum. Kaarten kunnen uitsluitend worden gereserveerd bij café-restaurant Hofsteenge, telefoon 0592-501226 of via email: info@hofsteengegrolloo.nl