Promotieklasse is voor volleyballers Vonk harde leerschool

​Coevorden – Voor de dames- en herenhoofdmacht van Vonk voelt de Promotieklasse vooralsnog als een harde leerschool. De volleyballers kregen afgelopen week beide met 4-0 klop en moeten hun lesje in de hogere klasse nog leren.

De volleybaldames gingen in Lemelerveld tegen De Bevers DS 3 niet goed van start. De eerste set ging dan ook kansloos met 25-14 verloren. De tweede set deed de ploeg nog wel iets terug, maar het was onvoldoende om De Bevers te verrassen. Het werd 25-19.

In de derde en vierde set kwam Vonk sterk terug en was het zelfs de bovenliggende partij. Het overwicht was echter niet voldoende om de setwinst binnen te halen. De derde en vierde set gingen beide met 25-22 verloren. 1899/Vonk bezet in de promotieklasse de zesde plaats. Komende zaterdagavond speelt Vonk in de Drostenhal vanaf 18.00 uur het thuisduel tegen DAC uit Dedemsvaart.

Volleybalheren ook met 4-0 onderuit

Voor de volleybalheren van i-Beheer/Vonk was er tegen Typhoon ook geen eer weggelegd. Tegen de ongeslagen koploper uit Stadskanaal werd een forse 4-0 nederlaag geïncasseerd. De Coevorder volleybalformatie kende een nerveuze start, waardoor de servicepass niet goed liep. Na een aantal goede servicebeurten lukte het de bezoekers om meer grip op de wedstrijd te krijgen. Helaas was het gat met Typhoon toen al te groot om de setwinst te pakken: 25-22.

In de tweede set schoot Vonk met goede services en aanvallen uit de startblokken. Dat resulteerde in een verdiende voorsprong, maar de heren slaagden er in het vervolg niet in om de voorsprong vast te houden. Mede door fouten aan de zijde van Vonk ging deze set met 25-21 verloren.

Het geloof dat er tegen de koploper toch nog wat te halen viel gaf nieuwe inspiratie. Het pakte echter anders uit, want mede door servicepass- en aanvalsfouten ging de derde set vrij kansloos met 25-18 verloren. In de vierde set was de ploeg geen schim meer van de eerste twee sets en verloor het kansloos met 25-15. Vonk bezet met zeven punten uit vijf duels de negende plaats. Op vrijdag 16 november a.s. staat in Beilen de uitwedstrijd tegen Smash op het programma. Het duel begint om 21.00 uur.