Werkzaamheden station zijn officieel gestart

Coevorden - De werkzaamheden zijn al een tijdje gaande, maar vanochtend werd het officiële startsein voor de aanpassingen bij het station en de aanleg van een tunnel gegeven.

Samen met ProRail werkt de gemeente Coevorden aan de bouw van een tunnel onder het spoor voor voetgangers bij station Coevorden. Na het welkomstwoord van gemeentelijk programmamanager Henk-Jan ten Brink en korte toespraken in De Bakkersloods verrichtten gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe, regiodirecteur Kees Rutten van ProRail, directeur Integrale Regio Projecten David van Dasler van Heijmans en wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden de officiële openingshandeling door het slaan van een damwand. De omwonenden van het gebied waren eveneens uitgenodigd.

De tunnel verbindt straks het centrum van Coevorden met De Holwert. Het werk moet in 2020 klaar zijn, omdat dan de zogenoemde RSP-gelden besteed moeten zijn. Dit geld is beschikbaar vanwege het niet doorgaan van de Zuiderzeelijn. Het is geoormerkt geld en moet worden besteed aan het spoor en daaraan gerelateerde zaken. Door het realiseren van de spoorboog op het Europark is rangeren van de treinen in het centrum verleden tijd, waardoor enkele sporen overbodig waren. Die zijn inmiddels verwijderd. De voetgangerstunnel komt uit op de plek waar de fietsenstalling was. Die stalling komt aan de andere zijde van de stationsingang en ook komt er een fietsenstalling aan de Holwertzijde.