Bouw voetgangerstunnel start 19 oktober

Coevorden - Na jaren van voorbereiding is het vrijdag 19 oktober eindelijk zover. De schop gaat die ochtend in de grond van het stationsgebied van Coevorden, waarmee de aanleg van de voetgangerstunnel gaat beginnen.

De tunnel verbindt straks het centrum van Coevorden met de Holwert. Dankzij subsidies van het Rijk en de provincie Drenthe, heeft de gemeente Coevorden de kans gekregen om via gelden uit het Regio Specifiek Pakket (RSP) het gebied aan te pakken. Het resultaat moet een vernieuwde omgeving zijn waarin voetgangers en fietsers de hoofdrol gaan spelen, in tegenstelling tot auto's en ander gemotoriseerd verkeer.

Gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe geeft het officiële startsein van de bouw. Hij doet dat samen met regiodirecteur Kees Rutten van ProRail, directeur Integrale Regio Projecten David van Dasler van Heijmans en wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden.

Wanneer gaat de tunnel open?

De tunnel begin 2019 tijdens de voorjaarsvakantie geplaatst, zodat treinreizigers zo min mogelijk hinder ondervinden. Vervolgens duurt de aanleg tot augustus 2019. Ook het busstation, de P+R en andere werkzaamheden staan op de rol. Het hele karwei moet in de loop van 2020 klaar zijn.