Pitchen en lunchen werkt

Coevorden - Zo’n veertig werkzoekenden en elf werkgevers presenteerden zich donderdag aan elkaar in de raadzaal in het gemeentehuis in Coevorden. De presentaties gebeurden in de vorm van pitches, waarbij de kandidaten zichzelf in één minuut voorstelden. De pitches werden gecombineerd met een heerlijke lunch.

‘Lunchen WERKT!’ is een vervolg op ‘Gaan met die BAAN!’, een speeddate die in augustus plaatsvond. Dat evenement was zo’n succes dat er nu alweer een vervolg was. De evenementen worden georganiseerd door het team Actief voor werk van de gemeente Coevorden in het kader van het project BAAN. Coördinator Maaike Borgman: 'Door de speeddate in augustus hebben we vijf mensen met een uitkering aan betaald werk geholpen. Dat is een prachtig resultaat! De verwachtingen van deze pitches zijn dan ook hoog.'

Er waren veel vacatures op verschillende niveaus in de techniek, metaal en productie, maar ook in andere richtingen. Na de pitches, tijdens de lunch, werden goede gesprekken gevoerd tussen de werkgevers en werkzoekenden. De lunch was bereid door twee werkstagiaires. Zij lopen via de gemeente Coevorden stage bij De Nieuwe Veste. Zij deden mee met de presentaties.

Onder andere Straal & Schildersbedrijf Henskes Noord, Regio Personeelsdiensten, Vossebelt, Veemar, Vakcentrum Noord, Prima Personeel, Emwerk, STC, Iams, KFC en United Work waren aanwezig en vertelden over de mogelijkheden voor werk, in veel gevallen gecombineerd met een opleiding.