Fanfareorkest Excelsior speelt muzikale mengelmoes

Oosterhesselen - Het fanfareorkest van Excelsior uit Oosterhesselen geeft zaterdag 3 november in de sporthal De Goorn een concert met als thema 'Ratatouille'.

Ratatouille staat voor een Frans groentegerecht dat een allegaartje is van allerlei groenten. 'Voor dit concert vertalen wij dit naar een mengelmoesje van muziekstijlen. Dus onder andere een stuk over woeste Kozakken, een wervelende circusmars, een prachtig koraal en spannende filmmuziek', aldus een woordvoerder van het orkest.

Sijtze van der Hoek

Het orkest staat voor deze gelegenheid onder leiding van interimdirigent Sijtze van der Hoek. Voor de zomervakantie heeft dirigent Floris de Wever laten weten dat hij na zeven jaar afscheid wilde nemen. Floris heeft prima resultaten gerealiseerd met het orkest en wel in het bijzonder de promotie naar de 1e divisie. Inmiddels is een opvolger gevonden in de persoon van Pieter Bosma uit Ezinge. Pieter zal, wegens andere verplichtingen, pas eind van het jaar starten als dirigent. Vandaar de noodzaak tijdelijk met een interimdirigent te werken.

Het concert begint om 20.00 uur. De zaal is vanaf 19.30 open voor familie, vrienden, donateurs, sponsoren en andere muziekliefhebbers welke allen een toegangsprijs van 8 euro betalen. Kinderen van de basisschool hebben vrij entree. Kaarten in de voorverkoop zijn verkrijgbaar bij leden van Excelsior op de volgende adressen. Oosterhesselen: Burg. De Kockstraat 70, Wan 10a en Langbos 64. Zwinderen: Toldijk 17.