Volleybaldames Vonk onderuit; nipte zege voor herenteam

Coevorden – De volleybaldames van 1899/Vonk hebben zaterdagavond het thuisduel tegen OSR met 1-3 verloren. De ploeg van Herman Harmsen kon in de Drostenhal moeilijk grip krijgen op het spel van de bezoekers uit Exloo.

De eerste set werd met 20-25 verloren. In de tweede set wist Vonk zich te herstellen en trokken de dames met 25-17 de setwinst naar zich toe, maar in de derde set bleek OSR met 23-25 weer te sterk. In de beslissende laatste set gaven de beide teams elkaar geen duimbreed toe. Het publiek zag een enerverende strijd, waarin OSR met 26-28 uiteindelijk de zege opeiste.

De volleybaldames bezetten in de promotieklasse B de tiende plaats met vijf punten uit drie gespeelde duels. Komende zaterdag staat het uitduel tegen Animo’68 op het programma. Het duel in Assen begint om 17.15 uur.

Tweede zege op rij voor i-Beheer/Vonk

Niets leek erop dat de volleybalheren van Vonk zaterdag tegen Flash Nieuwleusen als winnaar van het veld zouden stappen. De eerste twee sets gingen vrij kansloos met 25-13 en 25- 18 verloren, maar daarna kwam de ploeg van trainer-coach Henk de Olde in het vertrouwde spel. Het resulteerde in een 2-3 zege voor i-Beheer/Vonk.

In de eerste set kwam Vonk geen enkel moment aan het eigen spel toe en wist men geen raad met de servicedruk van de thuisploeg uit Nieuwleusen. In de tweede set kwamen de Coevordenaren beter voor de dag, maar helaas was het niet stabiel genoeg om de set binnen te halen (25-18).

In de derde en vierde set kreeg Vonk controle over de wedstrijd. De spelverdeler kon vrij combineren en de aanvallers goed bedienen. Deze sets werden met 14-25 en 15-25 in winst omgezet. Een vijfde set moest de beslissing brengen. Vonk trok daarin met 10-15 de overwinning naar zich toe.

Vonk staat na drie duels in de Promotieklasse op een verdienstelijke derde plaats met zeven punten uit drie gespeelde duels. Zaterdagmiddag spelen de volleybalheren om 16.00 uur in de Drostenhal de topper tegen Kangeroe uit Hardenberg. Dat is de nummer 2 van de ranglijst.