Regenboogweek in Coevorden biedt vele activiteiten

Coevorden / regio - De Regenboogweek Drenthe wordt gehouden tot en met zaterdag 13 oktober. Coevorden is sinds februari 2017 Regenbooggemeente. Er vinden allerlei activiteiten plaats.

Op veel locaties zoals scholen, gemeentehuizen, het provinciehuis wordt de Regenboogvlag gehesen. Op het balkon van Hof van Coevorden wappert de vlag overigens permanent.

In de Drentse Regenboogweek is ook aandacht voor de acceptatie van LHBT’ers binnen de sport en met name het voetbal. Zo heeft de provincie Drenthe aan alle voetbalverenigingen regenboog-aanvoerdersbanden beschikbaar gesteld. Tevens worden sporters uitgedaagd om de challenge -de bal zo lang mogelijk hooghouden- te doen en de filmpjes te delen op www.alltogether-challenge.nl.

Tijdens de eredivisiewedstrijd van FC Emmen tegen Fortuna Sittard van zondag speelden de aanvoerders met een regenboog-aanvoerdersband om de actie te ondersteunen.

De Nieuwe Veste in Coevorden startte met de GSA (Gay Straight Alliance) met het hijsen van de regenboogvlag en het feestelijk openen van een lokaal waar de GSA eens per week samenkomt. Het Meldpunt Discriminatie Drenthe verzorgt gedurende het schooljaar voorlichting binnen het Schoolpreventieplan. De voorlichtingen zijn gericht op plagen, pesten en discriminatie. In de Regenboogweek wordt voorlichting gegeven op de Paul Krugerschool voor groepen 7 en 8.

Maatschappelijk Welzijn Coevorden biedt het hele schooljaar binnen het Schoolpreventieplan de voorlichting ‘Iedereen is anders’ aan. De les heeft als doel onder andere de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBT’ers te vergroten. Leerlingen worden bewust gemaakt dat ze respectvol om moeten gaan met de diversiteit binnen de samenleving en dat het belangrijk is om jezelf te kunnen
zijn.

Op  donderdag 11 oktober, de Internationale Coming-Out dag, wordt door Theater Hofpoort, in samenwerking met Maatschappelijk Welzijn Coevorden, de film ‘The Danish Girl’ vertoond en wordt een silent disco gehouden. De inloop met informatiemarkt is van 18.00 tot19.00 uur. De film in Theater Hofpoort Incluis aan het Stationsplein (voormalig ING-gebouw) begint om 19.00 uur, gevolgd door de silent disco.

In de Regenboogweek vindt de eerste bijeenkomst van de LHBTQIAP Supportgroep Coevorden plaats.