Festival der Zoete Verleidingen blijft in Sleen

Sleen - Marjolein Kleine droeg woensdagmiddag het gastvrouwschap van het Festival der Zoete Verleidingen over aan Ina en Jan Zwiers van de Sleenerhoeve aan de Brink in Sleen. Daarmee blijft het festival in Sleen.

UIt handen van Marjolein Kleine droeg het stokje -in de vorm van een garde- over aan Ina Zwiers. De Sleenerhoeve is gevestigd aan de Brink 20, tegenover MFC De Brink. Natuurlijk werd daarna taart gegeten, een door Marjolein gemaakte pompoentaart naar eigen recept.

Het festival is inmiddels wijd en zijd bekend. In de tuin rond de boerderij van Marjolein Kleine en Arnoud de Vos werd het festival zevenmaal gehouden. Zij hebben de boerderij verkocht. Festivalorganisator Anneke Boekee ging op zoek naar een nieuwe locatie. 'Wij hebben ons vrijwel meteen aangemeld', vertelt Ina Zwiers. 'Ik zag de vraag voorbijkomen op Facebook en mijn schoondochter riep meteen enthousiast 'Dat moet je doen!' en na overleg hebben we ons aangemeld. We zijn heel blij, dat het festival in Sleen blijft en dat de mensen ook in de toekomst kunnen genieten van het mooie festival.'

In augustus en september zijn diverse mogelijke locaties bezocht. Uiteindelijk bleek de perfecte plek in Sleen te bevinden. 'Het woonhuis van Ina en Jan Zwiers, een authentieke Drentse hoeve, de kapschuur, een sfeervol gastenverblijf, de verzorgde tuin met grote en kleine bomen die voor schaduw zorgen maar bovenal het enthousiasme van Ina en Jan Zwiers hebben de doorslag gegeven', aldus Anneke. Aan parkeren is gedacht: aan de Boelkenweg achter de brandweerkazerne zijn volop parkeermogelijkheden en in de directe nabijheid aan de Boterakkersweg zijn ook mogelijkheden.

De voorbereidingen voor de 8e editie van het Festival der Zoete Verleidingen kunnen beginnen, die in 2019 wordt gehouden van vrijdag 2 tot en met zondag 4 augustus 2019.

'Het was destijds', vertelt Marjolein Kleine, 'mijn initiatief om het festival te starten vanuit mijn passie voor lekker, goed en huisgemaakt gebak. Ik wilde dat niet zelf organiseren, dus ik was op zoek naar iemand die een festival rond een thema zou kunnen organiseren. Ik was een keer op het Wolfeest in Balloo, dat me zeer aansprak, en zo kwam ik in contact met organisator Anneke Boekee.

Het Festival der Zoete Verleidingen is tijdens die zeven jaar gegroeid en er werden elementen toegevoegd als een taartenbakwedstrijd, demonstraties, workshops en meer artikelen rond het thema zoet.