SamenLoop voor Hoop: voorlopige opbrengst is 78.223,75 euro

Coevorden - De SamenLoop voor Hoop Coevorden heeft het enorme bedrag van 78.223,75 euro opgeleverd. Dat is de voorlopige opbrengst, omdat nog niet van alle acties het geldbedrag bekend is. Ook kunnen nog giften binnenkomen.

Ook het slot van de SamenLoop voor Hoop Coevorden was indrukwekkend. Na de laatste ronde van de bijna duizend deelnemers, de eregasten en de organisatie kwam de marathon tot een einde. De emoties kwamen los bij de wandelaars, de organisatie, de eregasten en het publiek.

Presentator Saskia Kluwen was ontroerd en wethouder Jan Zwiers, ambassadeur, stond -zo was hoorbaar- met een brok in zijn keel op het podium. Hij vindt het geweldig, dat Coevorden zich van de allerbeste kant heeft laten zien. Hij riep iedereen op het gevoel van dit weekend vast te houden. Mark Bouwers zong nogmaals zijn gevoelige Samenlooplied ‘Vier het leven’ en ook hij was aangedaan.

De organisatie werd op het podium uitgenodigd en al deze vrijwilligers kregen een langdurig, daverend applaus. Voorzitter Michiel Snippe van de organisatie bedankte alle vrijwilligers, wandelaars, sponsors en alle anderen, die de loop tot een succes hebben gemaakt.

Voordat de cheque met het bedrag aan het publiek kenbaar werd gemaakt, toonde bestuurslid Aleida Muis het bedrag aan de organisatie, waarbij velen de handen voor de mond sloegen. De cheque werd daarop aangeboden aan Bertrand Stoeten, evenementen- en activiteitencoördinator van KWF Kankerbestrijding in deze regio.

Het applaus was niet van de lucht, zo blij was iedereen met dit resultaat. Moe maar voldaan vielen de wandelaars elkaar in de armen.

Kaarsjes

Tientallen mensen kwamen vrijdag en zaterdag naar de Willibrorduskerk, die ook tijdens de nachtelijke uren was geopend. Er werden meer dan driehonderd kaarsjes aangestoken. Dat betekende een opbrengst van 150 euro, die aan de organisatie van SamenLoop voor Hoop is overhandigd.

Alle artikelen en foto's van de SamenLoop voor Hoop Coevorden zijn te vinden in het dossier SamenLoop voor Hoop op deze site.