SamenLoop voor Hoop is gestart (fotoreportage)

Coevorden - De SamenLoop voor Hoop Coevorden is om twee uur gestart. Er zijn bijna duizend deelnemers aan de wandelestafette van 24 uur. Bij de start liepen de emoties al hoog op. Velen pinkten een traantje weg of hadden een brok in de keel. Mark Bouwers startte het programma met het mooie SamenLooplied.

Burgemeester Bert Bouwmeester en Miss Ganzenhoedster Julia Hamelink, bijgestaan door de eregasten, verrichtten de opening onder grote belangstelling.

De eregasten, de mensen die kanker hebben (gehad), gingen als eerste het parcours op, gevolgd door vertegenwoordigers van alle teams. Op de Weeshuisweide was het heel druk en er staan gedurende een etmaal allerlei kraampjes met acties en producten om de opbrengst nog groter te maken.

Nagenoeg de gehele opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding. Tien procent, met een maximum van 10.000 euro, gaat naar inloophuis Sigrid’s Garden in Emmen. De opbrengst van de kinderloop gaat naar een onderzoek voor kinderen van het KWF.

Programma

Na de opening en de veiling ziet het programma er als volgt uit:

15.45 uur, kinderloop van 24 minuten met spreker Jolpo en vermaak door Bep en Jet. Er doen meer dan 225 kinderen mee.

17.30 uur, vervolg veiling

17.30 uur, popkoor Sing & Swing

18.30 uur, Aeroplane Blue

19.45 uur, Forzafunk

21.15 uur, Finally

22.30 uur, kaarsenceremonie,.Janneke Willems draagt een gedicht voor en Paul Smithuis speelt dwarsfluit. Twee minuten stilte. 's Avonds verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. Met een speciale ceremonie worden dierbaren herdacht, steunen mensen elkaar en wordt gevierd dat mensen kanker hebben overwonnen

22.30 uur, Mark Bouwers

00.30 uur, silent disco

02.00 uur, carnaval-/verkleedronde

05.00 uur, pyjamaronde

07.30 uur, yoga Invita

08.30 uur, warming-up TVC

09.00 uur, Sjompie Singers

09.45 uur, Blues2

11.00 uur, Sjompie Singers

12.00 uur, Hannah Schoonbeek.

13.50 uur, laatste ronde wandelestafette

14.00 uur, slotceremonie met Jan Zwiers, wethouder en ambassadeur van de SamenLoop

14.05 uur, bekendmaking totaalopbrengst

Volg de SamenLoop

Streekomroep ZO!34 zendt live uit tijdens de SamenLoop voor Hoop, zodat ook degenen die niet aanwezig zijn het evenement kunnen volgen.

Bovendien wordt iedereen online op de hoogte gehouden via de website www.samenloopvoorhoop.nl/coevorden, Facebook en Twitter.

Kaarsjes branden

In de Willibrorduskerk aan de Wilhelminasingel is het tot vandaag 19.00 uur mogelijk om een kaarsje aan te steken. Die kosten 50 eurocent per stuk, de opbrengst komt ten goede aan de SamenLoop voor Hoop. Ook zijn giften welkom in de collectebus. De bus wordt zondag na afloop overhandigd aan de organisatie.