Jeugd kan hart ophalen in Oktobermaand Kindermaand

Regio - De jaarlijkse Oktobermaand Kindermaand is in Drenthe georganiseerd door medewerkers van K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur. De gehele maand zijn er activiteiten, die gratis toegankelijk zijn. Ook in de gemeente Coevorden zijn er vele activiteiten.

In galerie Kunst op Vijf houdt het Coevorder Kunstcollectief een middag rond Aboriginal Art. Op zaterdag 13 oktober van 14.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen kunst van de Aboriginals maken. De Aboriginals waren de allereerste bewoners van Australië en staan bekend om hun mooie kunstwerken.

De geschiedenis van de drukpers staat centraal in Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord. Kinderen kunnen hun eigen prenten maken op zondag 14, 21 en 28 oktober van 11.00 tot 16.00 uur. ‘De Drukpers’ is een historische drukkerij van meer dan honderd jaar geleden. Te zien is hoe een tekst in loden letters werd opgemaakt en hoe boeken werden gedrukt. In het schooltje wordt het verhaal van de reuzen Ellert en Brammert voorgelezen.

In en rond museummolen Jan Pol in Dalen zijn op zondag 14, 21 en 28 oktober van 13.30 tot 16.30 uur oud-Hollandse spelletjes. Kinderen kunnen bovendien graan malen en meedoen aan een spelletjesroute.

‘Vriendschap, kom erbij!’ is het thema op zaterdag 13 oktober van 13.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek in Sleen. De bibliotheek aan de Westrupstraat is omgetoverd tot een Vriendschapsbibliotheek. Kinderen kunnen samen met vrienden knutselen, spelletjes doen, games voor vrienden spelen of een mooie vriendschapstekst met handlettering maken.

Datzelfde thema is te beleven op zondag 14 oktober van 11.00 tot 14.00 uur in de bibliotheek in Coevorden.

Stedelijk Museum Coevorden houdt op zondag 14 en 21 oktober van 14.30 tot 16.30 uur rondleidingen in het kasteel. Kinderen kunnen zich echte ridders of hofdames voelen. Zij leren van alles over het leven van weleer in het kasteel. De rondleiding sluit aan op de activiteiten van ‘Vriendschap, kom erbij’.

Het MolenLab is geopend op zaterdag 20 oktober om 13.00 en 15.00 uur en op zondag 21 oktober om 13.00 en 15.00 uur in de molen van Sleen met medewerking van Linda Dijkstra. Kinderen kunnen er hun eigen molensouvenirs maken, zij kunnen ‘op safari’ met de molenaar en broodjes bakken.

Meer informatie staat op www.kindermaand.nl