'Samenloop voor Hoop wordt breed gedragen'

Coevorden - Voorzitter Michiel Snippe, secretaris Trea Smit en penningmeester Aleida Muis van de SamenLoop voor Hoop Coevorden hadden er, net als de leden van de werkgroepen, haast een dagtaak aan om de wandelestafette van 24 uur te organiseren.

De SamenLoop voor Hoop Coevorden wordt gehouden op zaterdag 29 en zondag 30 september. De teller van het aantal deelnemers staat op 951 deelnemers. Die vormen tezamen 42 teams, terwijl ook enkele individuele wandelaars meedoen.

Het was dankbaar werk, want de respons was groot. ‘Heel veel mensen hebben hard gewerkt, sommigen waren om half zeven ‘s morgens al aan het appen’, lacht Trea Smit, die vorig jaar ook betrokken was bij de SamenLoop voor Hoop in Zweeloo. ‘De vrijwilligers willen echt alles doen. Als je wat vraagt, is het bij wijze van spreken al gedaan.’ Er zijn tal van werkgroepen -amusement, ceremonies, eregasten, info kanker, kinderloop, logistiek en catering, media, sponsoring en teamwerving- die zich bijzonder hebben ingezet.

Het bestuur is blij met alle aandacht: ‘Er zijn heel veel bedrijven die meedoen, de SamenLoop wordt zonder meer heel breed gedragen.’

De teller van het aantal deelnemers staat inmiddels op ruim negenhonderd deelnemers. Aan de kinderloop doen meer dan 150 kinderen mee. Het aantal eregasten, de mensen die kanker hebben (gehad) en extra in het zonnetje worden gezet, is 38. ‘Veel mensen, die daarvoor in aanmerking komen’, vertelt Aleida Muis, ‘doen anoniem mee. Zij hebben aangegeven geen extra aandacht te willen.’

Het bestuur vestigt nog even de aandacht op de veiling op zaterdagmiddag. ‘Er worden mooie dingen geveild, zoals een picknickbank, zwemkaartjes, een kinderpartijtje en een pakket van Mooi Wark.’

Marktkramen

Langs het parcours op en rond de Weeshuisweide staan zo’n 25 kramen van de deelnemende teams, die allerlei acties houden om de totale opbrengst nog te verhogen. In de aanloop naar de SamenLoop zijn overigens al vele acties gehouden. ‘Zo heeft één van de deelnemers maar liefst 3.000 worsten verkocht’, vertelt Aleida Muis. ‘De Purple Ladies Bingo in Dalen heeft een heel mooi bedrag opgebracht en zo waren er nog veel meer activiteiten. Ouderen van De Schutse hebben bijvoorbeeld gebreid voor het goede doel.

‘De horecabedrijven in het centrum’, aldus Michiel Snippe, ‘haken in op de SamenLoop door speciale menu’s en acties. In het centrum is er zondag koopzondag met als thema ‘De Rode Loper’. De eerste ronde hiervan gaat via de rode loper uit naar de SamenLoop.

Opbrengst

Nagenoeg de gehele opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding. Tien procent, met een maximum van 10.000 euro, gaat naar inloophuis Sigrid’s Garden in Emmen. De opbrengst van de kinderloop gaat naar een onderzoek voor kinderen van het KWF.

Programma

13.45 uur, start met spreker dj Martijn Biemans, gevolgd door het SamenLooplied door Mark Bouwers en Nick Arends

14.00 uur, openingsceremonie door burgemeester Bert Bouwmeester en Miss Ganzenhoedster Julia Hamelink. Onder aanmoediging van familie, vrienden en andere belangstellenden lopen mensen die kanker hebben of hebben gehad als eerste het parcours op

14.30 uur, Drop Dead Gorgeous

15.00 uur, veiling

15.45 uur, kinderloop van 24 minuten met spreker Jolpo en vermaak door Bep en Jet. Er doen meer dan 225 kinderen mee.

17.30 uur, vervolg veiling

17.30 uur, popkoor Sing & Swing

18.30 uur, Aeroplane Blue

19.45 uur, Forzafunk

21.15 uur, Finally

22.30 uur, kaarsenceremonie,.Janneke Willems draagt een gedicht voor en Paul Smithuis speelt dwarsfluit. Twee minuten stilte. 's Avonds verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. Met een speciale ceremonie om 22.30 uur worden dierbaren herdacht, steunen mensen elkaar en wordt gevierd dat mensen kanker hebben overwonnen

22.30 uur, Mark Bouwers

00.30 uur, silent disco

02.00 uur, carnaval-/verkleedronde

05.00 uur, pyjamaronde

07.30 uur, yoga Invita

08.30 uur, warming-up TVC

09.00 uur, Sjompie Singers

09.45 uur, Blues2

11.00 uur, Sjompie Singers

12.00 uur, Hannah Schoonbeek.

13.50 uur, laatste ronde wandelestafette

14.00 uur, slotceremonie met Jan Zwiers, wethouder en ambassadeur van de SamenLoop

14.05 uur, bekendmaking totaalopbrengst

Parkeerplaats afgesloten

In verband met de SamenLoop voor Hoop Coevorden is het parkeerterrein op De Weeshuisweide is vanaf donderdagavond 27 september afgesloten.

Volg de SamenLoop

Streekomroep ZO!34 zendt live uit tijdens de SamenLoop voor Hoop, zodat ook degenen die niet aanwezig zijn het evenement kunnen volgen.

Bovendien wordt iedereen online op de hoogte gehouden via de website www.samenloopvoorhoop.nl/coevorden, Facebook en Twitter.