Basisscholen zamelen oude apparaten in

Coevorden - Leerlingen van de Dr. Picardtschool in Coevorden gaan de komende vier weken zoveel mogelijk afgedankte elektrische en elektronische apparaten inzamelen in het kader van de E-waste race. Vrijdagmiddag vond de aftrap plaats.

Dat gebeurde in aanwezigheid van wethouder Jeroen Huizing van gemeente Coevorden, afvaldeskundigen Joop Bos en Harrie Kolmer van Area Reiniging en Anneloes Oldenburger van Virol E-waste.

Aan de wedstrijd doen ook andere basisscholen in de gemeenten Emmen, Coevorden en Hoogeveen mee. Naast de Dr. Picardtschool zijn dat De Rank, De Vlonder, De Oliebron, De Hoeksteen, De Meent, De Regenboog, de Eben Haëzerschool, De Hoeksteen, en De Palm. De basisschool die het meeste apparaten inzamelt wint een schoolreisje naar NEMO Science Museum te Amsterdam.

Heb jij nog afgedankte elektronische apparaten liggen?

De afgedankte elektronische apparaten kunnen worden aangemeld via de website www.ewasterace.nl. De schoolkinderen komen uw apparaten bij de deur ophalen.

De apparaten worden ingezameld door Area Reiniging. Area Reiniging en Virol E-waste in Scheemda verwerken de apparaten. De verwerking wordt gedaan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij Virol E-waste in Scheemda krijgen deze mensen zelfs een opleiding waarmee ze uiteindelijk terug kunnen keren richting een betaalde baan op de arbeidsmarkt. De gedemonteerde stromen worden ingezet als grondstoffen voor nieuwe producten.