Wijkagenten houden wisseling van de wacht

Emmen / Coevorden / regio - Een aantal wijkagenten in het basisteam Zuidoost-Drenthe verandert begin oktober van werkplek. Dat meldt de politie.

Ben Uneken, die ruim twaalf en half jaar wijkagent was in de dorpen Nieuw-Amsterdam, Veenoord, Schoonebeek, Zandpol en Ermerveen gaat een nieuwe uitdaging aan in de dorpen Exloo, Odoorn, Klijndijk, Valthe en Odoornerveen. Miriam Nijland, die al wijkagent is in Nieuw-Amsterdam en omstreken blijft daar.

De opvolgster van Ben Uneken is Jacqueline Vrielink. Zij is momenteel wijkagent in de dorpen Zwartemeer, Nieuw-Dordrecht, Barger-Compascuum, Oranjedorp en Klazienaveen Noord. De wijk van Jacqueline wordt overgenomen door Sabrina Luchtmeijer die ruim tien jaar wijkagent was in de dorpen Erica, Nieuw-Schoonebeek en Weiteveen.

Nieuwe wijkagent gezocht

Voor Erica wordt door het basisteam Zuidoost-Drenthe een nieuwe wijkagent gezocht. Ook voor de wijk Nieuw-Buinen (Nieuw-Buinen, Buinerveen, Drouwenermond, Drouwenerveen en Bronnegerveen) is dat het geval.

De wijzigingen gaan in met ingang van 8 oktober, maar in de komende weken worden de taken en werkzaamheden al overgedragen. De politie blijft altijd bereikbaar via 0900-8844, www.politie.nl en Facebook. Spoedgevallen gaan via alarmnummer 1-1-2.