Wethouder reikt diervriendelijk keurmerk uit aan Akka’s Stadsboerderij

Emmen - Akka’s Stadsboerderij in het Rensenpark in Emmen mag zich sinds woensdagmiddag 'Diervriendelijke Kinderboerderij' noemen. Wethouder René van der Weide en Chögyal Trizin, voorzitter van Stichting Akka’s Ganzenparadijs, bevestigden het keurmerk aan de gevel van de boerderij.

Het keurmerk is een initiatief van Comité Dierennoodhulp. Om het keurmerk te mogen dragen moet voldaan worden aan diverse criteria. Een belangrijk criterium is dat er niet gefokt mag worden met de dieren. Op veel kinderboerderijen schuilt volgens de dierenrechtenorganisatie verborgen leed. Er wordt veelal gefokt om kinderen de jonge dieren te laten zien, maar wat veel mensen niet weten is dat de jonge dieren vaak in de maanden augustus en september naar de slacht gaan of de handel in verdwijnen.
 
Op Akka’s Stadsboerderij worden oude, zwakke, mishandelde of met de dood bedreigde dieren opgevangen. 'Comité Dierennoodhulp is trots om Akka’s Stadsboerderij als een van de eerste drie kinderboerderijen het keurmerk te mogen overhandigen. De stadsboerderij is een voorbeeld voor Nederland, waar je enthousiast en vrolijk van wordt', aldus Sandra van der Werd van Comité Dierennoodhulp.

'Gevoel van erkenning'

'We zijn ook blij en vereerd dat de gemeente Emmen in persoon van wethouder Van der Weide het keurmerk aan de gevel kwam bevestigen. Dat geeft een gevoel van erkenning voor het werk wat we met alle vrijwilligers hier uitvoeren voor de dieren', aldus voorzitter Chögyal Trizin van stichting Akka’s Ganzenparadijs in Dalen.

Comité Dierennoodhulp heeft 12 september uitgeroepen tot Oudere Dieren Dag. Hiermee wil de organisatie aandacht vragen voor het oudere dier, dat ook het recht heeft op een gelukkige oude dag. Daarom werden de dieren woensdag extra in het zonnetje gezet en verrast met een heerlijk groentepakket. Er werd meteen enthousiast geknaagd en gesmikkeld door de dieren. Ook alle vrijwilligers en bezoekers werden getrakteerd op een hapje en een drankje.