Tijdelijke fietsenstalling bij station is vanaf volgende week in gebruik

Coevorden - Trein- en busreizigers die hun fiets op het station in Coevorden parkeren, kunnen de fiets vanaf volgende week in een tijdelijke fietsenstalling plaatsen. Dit heeft te maken met de werkzaamheden voor de realisering van het nieuwe stationsgebied.

De huidige fietsenstalling krijgt een nieuwe plek. Daarvoor is het wel nodig dat alle fietsen eruit zijn, zodat de stalling verplaatst kan worden.

Momenteel worden alle geparkeerde fietsen op het station door medewerkers van ProRail voorzien van een flyer met informatie over de tijdelijke stalling.

'Weesfietsen'

Er staan fietsen, die nooit uit de stalling worden gehaald, de zogenaamde weesfietsen. De gemeente Coevorden gaat deze week hierop controleren door stickers op alle fietsen te plakken. Staan deze fietsen op maandag 17 september nog steeds op dezelfde plek op het station, dan haalt Ben Kwijt de fietsen op in opdracht van de gemeente Coevorden. De fietsen worden in het stationsgebouw gezet en kunnen op afspraak door de eigenaren op vertoon van een sleutel van het slot of een ander bewijsmiddel worden afgehaald.