CrossFit Coevorden zet deuren open

Coevorden - CrossFit Coevorden houdt zaterdag 8 september een open dag. Belangstellenden zijn welkom tussen 12.00 en 17.00 uur.

'In je actieve rust, doe je tien burpees', klinkt het in de nieuwe Crossfit-box aan de Printer 17 in Coevorden. Volledig geconcentreerd start de groep met de Workout Of the Day', legt Bas Lemstra, eigenaar van CrossFit Coevorden, uit.

Wie Lemstra jaren geleden zou zijn tegengekomen, zou hard gelachen hebben als hij vertelde over zijn plannen voor een eigen Crossfit-box. 'Ik was tien keer zo zwaar en dronk alleen maar cola.' Hij gooide het roer om, ging bij het Korps Mariniers en opende in 2016 zijn eigen Crossfit-box. 'Getting better together', was hierbij het motto.

Combineer gewichtheffen, gymnastiek en conditietraining en je hebt Crossfit. 'Vrijwel alle oefeningen hebben te maken met natuurlijke lichaamsbewegingen, denk aan klimmen, tillen, duwen, trekken en rennen. Iedereen kan crossfitten', aldus Lemstra.

Trainen bij CrossFit Coevorden is mogelijk in groepsvorm of individueel, ieder op zijn of haar eigen niveau, maar altijd onder begeleiding. Lemstra: 'Wij letten op techniek en stimuleren onze leden om het beste uit zichzelf te halen.'