Garnizoensdag eindigt met flinke knallen

Coevorden - Met een daverend kanonschot gaf wethouder Jeroen Huizing vanochtend het startsein voor de tweede editie van de Garnizoensdagen, het einde was net zo knallend op de Weeshuisweide. Het was helaas een regenachtige dag, tussen de buien door waren toch veel mensen op de been.

Er was van alles te doen tijdens de Garnizoensdagen Coevorden. Gisteravond vond reeds de officiële opening plaats.

Vandaag waren er vele demonstraties op de Weeshuisweide en werden patrouilles door het centrum gehouden. Voor kinderen was er van alles te beleven en er waren optredens van het Reünie-Orkest Artillerie, Die Luyden van 't Hooge Veene en de Leydse Kluchtencompagnie. Medewerking werd verleend door Exercitiepeleton Bourtange, Schutterij Den Bosch, Regiment Van Heutsz, Schutterij Uelsen, Saluutbatterij Atkins, Bataafsche Gewapende Burgermacht en Saluutbatterij Amsterdam

Aan het einde van de middag was de daverende afsluiting op de Weeshuisweide met alle deelnemende re-enactmentgroepen, Regiment Van Heutsz, Reünie-Orkest Artillerie en het Coevorder Mannenkoor.

De organisatie van de Garnizoensdagen kan tevreden terugkijken op deze editie, nu kan alweer worden gewerkt aan de derde Garnizoensdagen in 2019.

Voor meer informatie www.garnizoensdagcoevorden.nl en Facebook.