Truckers- en transportdag staat in teken van veiligheid

Coevorden - Coevorden staat zaterdag 1 september in het teken van transport. Die dag wordt voor de veertiende keer de Truckers- en Transportdag gehouden aan de Mars op het Europark. De tweejaarlijkse Truckers- en Transportdag van De Kasteeltruckers uit Coevorden is in de loop der tijd uitgegroeid tot een groots evenement.

Bertus Brands en Olf Nevels vertellen graag over wat er op zaterdag 1 september staat te gebeuren. Die dag kunnen bezoekers kennismaken met vrachtwagenchauffeurs, vervoerders, logistieke dienstverleners en allerlei opleidingen. Er zijn gedurende de gehele dag allerlei demonstraties en activiteiten voor jong en oud.

Konvooi

‘Rond 09.30 uur komt het konvooi van ongeveer honderd vrachtwagens vanuit Emmen en Hardenberg aan bij het evenemententerrein. De gehele dag zijn die trucks te bewonderen. Er staan overigens meer trucks op het terrein. We hebben om 10.00 uur de opening, die wordt verricht door één van de wethouders. Ditmaal hebben wij bovendien de Coevorder HandelsMISS uitgenodigd’, vertelt Bertus Brands. Volgende week donderdag is bekend wie de nieuwe HandelsMISS is. ‘s Middags komen de Mini-Miss Ganzenhoedster en Mini-Mister Ganzenhoeder langs.

Veiligheid

‘We proberen iedere keer weer nieuwe elementen toe te voegen',, zegt Nevels. 'Dit jaar is het leer- en opleidingenplein nog groter en dat geldt ook voor het veiligheidsplein. De dode hoek staat deze keer centraal. Er worden demonstraties gegeven met een trekker met oplegger, die tonen hoe ver een combinatie kan uitwijken en het beeld van de vrachtwagenchauffeur.’

Veilig Verkeer Nederland, afdeling gemeente Coevorden, is er met een speciale baan voor e-bikes en geeft uitleg. Brands: ‘E-bikes gaan vaak veel sneller dan menigeen denkt. Transport en veiligheid gaan beslist samen, dus daar besteden we veel aandacht aan.’

Demonstraties

Tijdens de dag zijn de brandweer van Coevorden en Emlichheim, politie en douane aanwezig met allerlei demonstraties. De Regiobank zorgt voor een kinderplein met veel vermaak. De Havenvereniging verzorgt het vervoer tussen centrum en evenemententerrein. Shantykoor De Sjompiesingers uit Gramsbergen treedt in de ochtenduren op, ‘s middags zijn De Stroatklinkers uit Winschoten te horen.

Het evenement is gratis toegankelijk. ‘Dat willen we graag zo houden’, aldus Nevels, ‘het moet een laagdrempelig evenement zijn. Dat kan dankzij de belangeloze medewerking van vele bedrijven en vrijwilligers en natuurlijk de hoofdsponsor, DKV Euro Service.’ Het bedrijf is aanbieder van mobiliteitsdiensten.

Truck op de Markt

De Kasteeltruckers kondigen de dag op vrijdag 31 augustus in het centrum van Coevorden aan. Er staat van 13.00 tot 17.00 uur een bijzondere truck op de Markt.

Goed doel

Jaarlijks is een goed doel gekoppeld aan het evenement. Diverse lokale en regionale doelen kregen de afgelopen jaar reeds een bedrag van De Kasteeltruckers. Nevels: 'Ditmaal is het goede doel de Wensambulance, een initiatief van Stichting Ambiance Noord-Nederland. Deze stichting wil ernstig zieke mensen met een beperkte levensverwachting helpen om een laatste wens in vervulling te laten gaan.'

Brands en Nevels zijn blij met alle medewerkers en zeker ook met de vrijwilligers. ‘We hebben leuke ploeg, daar moeten we zuinig op zijn.’

Meer informatie: www.kasteeltruckers.nl en op Facebook.